‘Ανοιξε καυγάς με αφορμή ευχαριστήριο του Συλλόγου Γονέων του Α Λυκείου και μνεία στον κ. Πιερακέα

Πρόσφατα ο Σύλλογος Γονέων του Α Λυκείου της πόλης μας, πραγματοποίησε λαχειοφόρο αγορά. Μετά το πέρας αυτής της δραστηριότητας ο Σύλλογος έβγαλε ευχαριστήριο, το οποίο δημοσιεύσαμε την Τρίτη 23 Μαΐου, μέσα από το οποίο έκανε ιδιαίτερη μνεία στον υπ. Δήμαρχο της πόλης μας κ. Πιερακέα, για την προσφορά του στη λαχειοφόρο αγορά https://proodeutiki.gr/?p=206356.

Το ευχαριστήριο του Δ.Σ. του Συλλόγου, έγινε η αιτία η εφημερίδα “δικαιοσύνη”,  να δημοσιεύσει άρθρο με το οποίο ασκεί μία ανεξήγητα σκληρή, αδικαιολόγητη ως προς το ύφος και τραβηγμένη κριτική, αναφέροντας πως αφορά κάποια μέλη του,  επειδή ευχαρίστησε τον κ. Πιερακέα και δεν έχει ευχαριστήσει έως τώρα τη δημοτική αρχή για όσα έχει κάνει για το σχολείο.

Το “κερασάκι πάντως στην τούρτα” έβαλε ο δήμαρχος κ. Μίχος με σχόλιο του κάτω από αυτό, “επιδοκιμάζοντας” το δημοσίευμα, για να δεχτεί απάντηση από τον Πρόεδρο της Ένωσης Συλλόγων Γονέων κ. Κονταξή.

Μάλιστα είναι η δεύτερη φορά μέσα σε κοντινό διάστημα που υπήρξε ανάλογο σκηνικό μεταξύ των δύο.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΜΙΧΟΥ – ΚΟΝΤΑΞΗ

Στη συνέχεια υπήρξαν κι άλλα σχόλια, άλλα υπέρ και άλλα κατά του δημοσιεύματος, όπως και άλλα άρθρα επί αυτού από τρίτους, στο διαδίκτυο.

Πάντως το θέμα έχει πάρει σοβαρές διαστάσεις και για μια ακόμα φορά ο κόσμος εμφανίζεται να είναι διχασμένος στην πόλη μας.

Πιστεύουμε πως ο Σύλλογος Γονέων θα απαντήσει τόσο στην εφημερίδα “Δικαιοσύνη” για το δημοσίευμά της, αλλά και στον δήμαρχο για το σχόλιό του.

ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ “ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ”

“Φαίνεται ότι τα όρια της γελοιότητας για ορισμένους τείνουν στο άπειρο. Πώς αλλιώς να ερμηνεύσει κάποιος τα λόγια κάποιων μελών συλλόγου γονέων, με τα οποία επαινούν την συμβολή νεόκοπου επικεφαλής δημοτικής παράταξης προς τον σύλλογο και την εθνική παιδεία.

Η συμβολή αυτή του συγκεκριμένου επίδοξου διεκδικητή του Δήμου εξαντλείται στην αγορά λαχνών σε λαχειοφόρο αγορά και μάλιστα, το πήγε και ένα βήμα παραπάνω καθώς, δεν κράτησε το δώρο που κέρδισε, αλλά, το χάρισε στο σχολείο.

Όχι, δεν κάνουμε πλάκα. Αυτή, όντως, ήταν η αφορμή για να πλέξουν κάποιοι το εγκώμιο αυτού του αναμορφωτή και μεγάλου ευεργέτη της των Ελλήνων μαθητών στο σχολείο αυτό, της Αγίας Βαρβάρας.

Σε αντίθεση, ούτε λόγος, ούτε ένα «ευχαριστώ» δεν έχει ακουστεί, καθ’ όλη την τρέχουσα περίοδο για την Δημοτική Αρχή, η οποία έχει διασφαλίσει περί τα 2.800.000 ευρώ για επισκευές, συντήρηση του σχολείου και για τα σχεδόν 2 εκμ. ευρώ τα οποία προορίζονται για την ενεργειακή αναβάθμιση των σχολείων.

Και αναρωτιέται κάποιος. Μα είναι τόσο γελοίοι και απολίτικοι που έχασαν κάθε μέτρο; Δεν αντιλαμβάνονται ότι με αυτόν τον τρόπο εκθέτουν τον ίδιο τον άνθρωπο που θέλουν να προβάλλουν; Αλλά, όταν η μνησικακία, η μικρότητα και η ηλιθιότητα είναι τα βασικά χαρακτηριστικά, τότε …..

Για να μην παρεξηγηθούμε, πολύ καλά έπραξε ο κύριος αυτός και χάρισε το κερδισμένο δώρο στο σχολείο. Αυτό που στηλιτεύουμε εδώ, είναι το άγχος κάποιων να αναδεικνύουν το τίποτα σε κάτι, προκειμένου να δημιουργήσουν εντυπώσεις και να πλήξουν τον Λάμπρο Μίχο και την Δημοτική Αρχή.

Γιατί, ο ρόλος ενός Συλλόγου γονέων δεν είναι η προώθηση υποψηφίων ανάγοντας το μηδέν σε άριστα, αλλά, ρόλος του είναι η περιφρούρηση στον βαθμό που θεσμικά έχει υποχρέωση, της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Είναι, συνεπώς, κρίμα, είναι λάθος να εργαλειοποιούνται συλλογικά όργανα και να εκτρέπονται από τον θεσμικό τους ρόλο και να παρασύρονται και καλοπροαίρετοι άνθρωποι σε αυτή την δόλια μεθόδευση σκοπιμότητας. Και το ισχυριζόμαστε, αυτό, γιατί δεν είδαμε καμία ανακοίνωση του συλλόγου για τα 2,8+2 εκμ. ευρώ που πέφτουν με ενέργειες του Δημάρχου στα σχολεία για τον εξωραϊσμό τους και για την ενεργειακή αναβάθμισή τους.

#συγκρατηθείτε!γελάνε και τα τσιμέντα μαζί σας”.