Διενέργεια ψεκασμών προνυμφοκτονίας βάσει του Προγράμματος «Καταπολέμησης κουνουπιών» στην Π.Ε. Δυτικού Τομέα Αθηνών

          
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΔΥΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ

Περιστέρι, 19 Μαΐου 2023

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Διενέργεια ψεκασμών προνυμφοκτονίας βάσει του Προγράμματος «Καταπολέμησης κουνουπιών» στην Π.Ε. Δυτικού Τομέα Αθηνών.

Σε περιοχές εντός της χωρικής αρμοδιότητας της Περιφερειακής Ενότητας του Δυτικού Τομέα Αθηνών διενεργήθηκαν από εδάφους ψεκασμοί προνυμφοκτονίας από την Περιφέρεια Αττικής με την επιστημονική υποστήριξη του Μπενάκειου Φυτοπαθολογικού Ινστιτούτου στο πλαίσιο του τριετούς Ολοκληρωμένου Προγράμματος «Καταπολέμησης Κουνουπιών 2021-2023».

Η Διεύθυνση Υγειονομικού Ελέγχου & Περιβαλλοντικής Υγιεινής της Π.Ε. του Δυτικού Τομέα Αθηνών, αξιοποιώντας τα ευρήματα των δειγματοληψιών κουνουπιών από το Παρατηρητήριο Ψεκασμών της Περιφέρειας Αττικής, εφάρμοσε τον 5ο υπολειμματικό ψεκασμό για την καταπολέμηση προνυμφών κουνουπιών υπό την εποπτεία του Αντιπεριφερειάρχη του Δυτικού Τομέα Αθηνών, κ. Α. Λεωτσάκου. Συγκεκριμένα, εφαρμόστηκαν επίγειοι ψεκασμοί την Πέμπτη 18 Μαΐου στο Μητροπολιτικό Πάρκο «Αντώνης Τρίτσης» και στο ρέμα «Εσχατιάς». Στη συνέχεια, την Παρασκευή 19 Μαΐου ακολούθησαν οι από εδάφους ψεκασμοί στο ρέμα «Αγίου Αντωνίου», στο ρέμα «Αγίου Ανδρέα» και στο «Χαϊδαρόρεμα».

Προτεραιότητα της Περιφέρειας Αττικής και του Περιφερειάρχη κ. Γ. Πατούλη είναι η προάσπιση της δημόσιας υγείας και η προστασία του πολίτη μέσω της εφαρμογής ενός στοχευμένου σχεδίου πρόληψης σε διαρκή συνεργασία με τους Δήμους, θωρακίζοντας το φυσικό περιβάλλον.

Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη

ΠΕ Δυτικού Τομέα  Αθηνών

ant.dta@patt.gov.gr