Εκλογική Κυριακή – Γράφει η Χριστιάνα Κρεββατά

Εκλογική Κυριακή

Φτάνει η ημερομηνία η οποία για πολλούς σηματοδοτεί την ελπίδα, την αλλαγή, την αισιοδοξία, το ξεκίνημα μιας καλύτερης εποχής. Το τέλος αυτής συνοδεύεται από την επιτυχία και ταυτόχρονα για άλλους από λύπη, αγανάκτηση και απογοήτευση. Εύκολη στιγμή για τους υποστηρικτές των ομάδων, μα δύσκολη για όσους έχουν πίστη σε υψηλά ιδανικά, απαιτήσεις και προσδοκίες.

Το μήνυμα της αποχής περιλαμβάνει την ανάγκη για αλλαγή, για τον τερματισμό ενός καθεστώτος ψευδολογίας και διαπλοκής προς όφελος ατομικών συμφερόντων, για την έλευση και επικράτηση της αλήθειας και την επιδίωξη του συμφέροντος του συνόλου. Μια αποχή που ανοίγει το παράθυρο ευκαιρίας στους περισσότερους οργανωμένους να επικρατήσουν με άνεση, μετατρέποντας αυτή τη στάση σε εγκαθίδρυση της επιλογής τους και αποτέλεσμα νίκης.

Κάθε φορά οι σκέψεις μας κρύβουν την ελπίδα μας για το αληθινό πρόσωπο με το πραγματικό ενδιαφέρον και τις μη προσωρινές αξίες, που εμφανίζονται κατά το δοκούν, για το πρόγραμμα της προόδου, της δημοκρατίας, της ελευθερίας και της δικαιοσύνης, για τη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου, τα υλοποιήσιμα έργα, την ασφάλεια, την απουσία καιροσκοπισμού, την ειλικρίνεια, τη μη επικράτηση ιδιοτελών συμφερόντων εις βάρος μας, μακριά από τη διαφθορά, τη διαπλοκή, από κάθε είδους κακοποίηση.

Η ψήφος είναι μυστική.

Η ζωή ενέχει από μόνη της δυσκολίες, για να την επιβαρύνουμε με επιλογές που θα μας καταστήσουν λιγότερο δυνατούς να τη ζήσουμε.

Η εμπιστοσύνη πλήττεται. Οι προσδοκίες λιγοστεύουν.

Τουλάχιστον, ας μην εκμεταλλευτεί κανείς αυτή την ελπίδα μας, για να πατήσει πάνω στα όνειρά μας!

Χριστιάνα Κρεββατά