ΜΑΡΙΑ ΜΑΚΡΗ: “Η συμμετοχή των νέων στην πολιτική ζωή είναι σημαντική για τη διασφάλιση της δημοκρατίας”

Η αποχή των νέων στις εκλογές είναι ένα ζήτημα που απασχολεί όλη την κοινωνία.

Οι νέοι έχουν τη δυνατότητα να επηρεάσουν την πολιτική ζωή της χώρας, αλλά συχνά αδιαφορούν για τη συμμετοχή τους στις εκλογές.

Κάποιοι αισθάνονται ότι η πολιτική δεν τους αφορά, καθώς δεν βλέπουν καμία αμεσότητα με τα θέματα που συζητιούνται. Άλλοι απογοητεύονται από την πολιτική σκηνή, επειδή δεν βλέπουν καμία σημαντική αλλαγή στις συνθήκες ζωής τους.

Επίσης, πολλοί νέοι αντιμετωπίζουν προβλήματα κοινωνικού αποκλεισμού και ανεργίας, και δεν βλέπουν καμία στήριξη από το πολιτικό σύστημα.

Ωστόσο, η αποχή των νέων στις εκλογές δεν είναι η λύση στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Η συμμετοχή στις εκλογές είναι η βασική διαδικασία για την επιλογή των ανθρώπων που θα καθορίσουν τις πολιτικές και τα μέτρα που θα επηρεάσουν τις ζωές μας.

Η αποχή σημαίνει ότι αφήνουμε τους άλλους να αποφασίσουν για εμάς και να επιβάλλουν την πολιτική τους ατζέντα.

Οι νέοι μπορούν να έχουν σημαντική επίδραση στην πολιτική ζωή της χώρας όχι μόνο μέσω της ψήφου τους αλλά και με την συμμετοχή τους στις εκλογές, είναι σημαντικό να υποστηριχθεί η συμμετοχή των νέων στις εκλογές και να παρέχονται τα απαραίτητα εργαλεία και πληροφορίες για να μπορούν να συμμετέχουν.

Είναι σημαντικό να ακούγονται οι απόψεις των νέων και να λαμβάνονται υπόψη στη διαμόρφωση των πολιτικών αποφάσεων.

Η συμμετοχή των νέων στην πολιτική ζωή είναι σημαντική για τη διασφάλιση της δημοκρατίας και την ενίσχυση της ελευθερίας της έκφρασης, οι νέοι μπορούν να συμμετέχουν σε πολιτικές οργανώσεις και κοινωνικά κινήματα που υποστηρίζουν τις αξίες και τις πεποιθήσεις τους, όπως και σε εθελοντικά προγράμματα, που συνεισφέρουν στη βελτίωση της κοινωνίας και της ποιότητας ζωής των πολιτών.

Με αυτόν τον τρόπο, μπορούν να αναλάβουν ενεργό ρόλο στην πολιτική και κοινωνική ζωή της χώρας, και να επηρεάσουν θετικά το περιβάλλον τους, μπορούν να εκφράσουν τις απόψεις τους και να πιέσουν τους πολιτικούς για την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν.

Με αυτόν τον τρόπο, μπορούν να δημιουργήσουν μια δίκαιη και βιώσιμη κοινωνία, που θα λαμβάνει υπόψη τις ανησυχίες και τις ανάγκες όλων των πολιτών.

Μόνο με την ενεργή συμμετοχή των νέων στην πολιτική και κοινωνική ζωή μπορούμε να δημιουργήσουμε μια κοινωνία που θα βασίζεται στη δικαιοσύνη, την ισότητα και την αλληλεγγύη.

Μαρία Μακρή