Με επιτυχία η εκδήλωση στο Α Γυμνάσιο: «Ήθη και Έθιμα της εορτής του Πάσχα στην Ελλάδα»

.
Μέσα σε εορταστική και πασχαλινή ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε χθες Κυριακή 2 Απριλίου 2023 η εκδήλωση του Συλλόγου Γονέων του 1ου Γυμνασίου Αγίας Βαρβάρας. με θέμα τα «Ήθη και Έθιμα της εορτής του Πάσχα στην Ελλάδα».
.
Οι μαθητές του σχολείου παρουσίασαν τις παραδόσεις που τηρούνται σε διαφορά μέρη και νησιά της Ελλάδας, όπως στην Μακεδονία και Θράκη, Ήπειρο, Επτάνησα, Πελοπόννησο, Κυκλάδες και Κρήτη.
.
.
Η παρουσίαση, περιελάβανε, επίσης, αφήγηση και ανάγνωση πεζών και ποιημάτων σχετικής θεματικής, καθώς επίσης παραδοσιακά ακούσματα και τραγούδια.
.
.
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης λειτούργησε το καθιερωμένο παζάρι πασχαλινών ειδών με χειροποίητες δημιουργίες γονέων χορηγών ενώ μικροί και μεγάλοι απόλαυσαν γλυκές λιχουδιές από τον πλούσιο μπουφέ.
.
.
Μια ιδιαίτερη εκδήλωση γεμάτη αρώματα, χρώματα και μελωδίες της Ελλάδος που κατάφερε να ξυπνήσει την εαρινή και πασχαλινή διάθεση σε όλους όσοι παρευρέθηκαν σε αυτήν.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους εκπρόσωποι δημοτικών παρατάξεων της πόλης μας, μεταξύ αυτών οι κ. κ. Νίκος Πιερακέας, Κωνσταντίνος Σαρόπουλος, η δημοτική σύμβουλος κα. Σταυρούλα Μπαντούνα, ο πρόεδρος της Ένωσης Γονέων κ. Λάζαρος Κονταξής και ο διευθυντής του σχολείου κ. Δημήτριος Χατζηθεοδοσίου.
.
.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ
.
Ευχαριστούμε θερμά όσους μας τίμησαν με την παρουσία τους αλλά και όλους όσους εργάστηκαν (γονείς, μαθητές) για ένα όμορφο αποτέλεσμα.
.
Ευχαριστίες επίσης σε όλους τους χορηγούς μας και ιδιαίτερα στους γονείς που με τις χειροποίητες δημιουργίες τους κόσμησαν το παζάρι μας. Να ενθυμήσουμε ότι το εορταστικό παζάρι μας θα λειτουργεί μέχρι την Τετάρτη, κατά τις ώρες λειτουργίας του σχολείου.
.
Σας περιμένουμε και με την δική σας ενίσχυση, προχωράμε για ακόμη περισσότερα για την σχολική μας κοινότητα, για τα παιδιά μας!!!