Ανοικτή επιστολή Γιάγκα προς Μίχο, με θέμα τον Δήμαρχο κ. Καπλάνη

Προς Λάμπρο Μίχο.

Αγαπητέ Λάμπρο,

διάβασα, όπως και πολλοί δημότες,  την ανοιχτή επιστολή σου για την καθυστέρηση των έργων του σταθμού ΜΕΤΡΟ της Αγίας Βαρβάρας, την απάντηση της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε. καθώς και την ανταπάντησή σου.

Αναφορικά με τις παρατηρήσεις, επισημάνσεις, καθυστερήσεις στο έργο του ΜΕΤΡΟ και τα  προβλήματα στην Ελ. Βενιζέλου, θα συμφωνήσω μαζί σου. Έτσι έχουν τα πράγματα. Το δέχεται, εμμέσως, με την ανακοίνωσή της και η ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε.  Είναι άλλωστε ένα θέμα που κατ’ επανάληψη  έχει τεθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο χωρίς σαφή απάντηση από τη Δημοτική αρχή.

Μου προξένησε ιδιαίτερη εντύπωση η αρχή και το τέλος της δεύτερης επιστολής σου. Αυτός είναι ο λόγος αυτής της παρέμβασής μου.

Εγκαλείς και ζητάς να απαντήσει στις καταγγελίες σου «… ο ανεύθυνος Άρχων κ. Καπλάνης».

Γνωρίζεις, όμως πολύ καλά, ότι δεν πρόκειται να το κάνει, όπως δεν το κάνει, δύο χρόνια τώρα,  για τη γέφυρα της Στ. Σαράφη, αλλά  και για κανένα άλλο μεγάλο θέμα της πόλης.

Γνωρίζεις, ότι  αυτά που του καταμαρτυρείς, τώρα, ως αδυναμίες (ανευθυνότητα, αφωνία, αδιαφορία, ανεπάρκεια,  ανικανότητα, αδράνεια κλπ)   ήταν τα κριτήρια με τα οποία τον επέλεξες ως Αντιδήμαρχο, όλα τα χρόνια της θητείας σου και βεβαίως, τα κριτήρια για να τον «προικίσεις» και να τον «επιβάλεις» ως Δήμαρχο, όπως δημοσίως έχεις δηλώσει.

Γνωρίζεις, ότι αυτή η διαχρονικά μεροληπτική σου επιλογή οδήγησε πολλά, ικανά ή λιγότερο ικανά, στελέχη του Δήμου να αποστασιοποιηθούν από τα δημοτικά πράγματα.

Η λύση Καπλάνη δεν ήταν λάθος. Ήταν επιλογή. Δυστυχώς άστοχη για την πόλη μας.

Η ομολογία περί λάθους δεν εξαγνίζει το αποτέλεσμα.  Δεν ισχύει το «αμαρτία εξομολογούμενη ουκ εστί αμαρτία» αλλά το «μετά την απομάκρυνση από το ταμείο ουδέν λάθος αναγνωρίζεται».

Μιχάλης Γ. Γιάγκας

Δημοτικός Σύμβουλος Αγίας Βαρβάρας.

Επικεφαλής συνδυασμού «Αγία Βαρβάρα – ΔΥΝΑΤΗ ΠΟΛΗ»