Δημόσια Διαβούλευση για τον Κανονισμό Διαχείρισης Κοινόχρηστων Χώρων Δήμου Αγίας Βαρβάρας

3/6/2016 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δημόσια Διαβούλευση για τον Κανονισμό Διαχείρισης Κοινόχρηστων Χώρων Δήμου Αγίας Βαρβάρας.

Ο Δήμος Αγίας Βαρβάρας θέτει σε δημόσια διαβούλευση το Σχέδιο Κανονισμού Διαχείρισης Κοινόχρηστων Χώρων και καλεί τους επαγγελματίες, τους φορείς, τους πολίτες να συμμετέχετε υποβάλλοντας παρατηρήσεις, σχόλια, ιδέες και προτάσεις.

Αντικείμενο του Κανονισμού είναι η θέσπιση κανόνων για τη διαχείριση των κοινόχρηστων χώρων εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Αγίας Βαρβάρας, τους οποίους δύνανται να εκμεταλλευτούν πολίτες, ιδιοκτήτες ή μισθωτές καταστημάτων περιπτέρων κ.α.

Σκοπός του Κανονισμού είναι η αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών, η κίνηση με ασφάλεια των πεζών στους κοινόχρηστους χώρους, ειδικότερα των ατόμων με κινητικές δυσκολίες, αλλά και των οχημάτων που κινούνται πλησίον αυτών και η βελτίωση της αισθητικής εικόνας και λειτουργικότητας των κοινοχρήστων χώρων του Δήμου.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Κανονισμός προβλέπει μέτρα για τη διασφάλιση του κοινόχρηστου χαρακτήρα των πλατειών, των πεζοδρόμων και πεζοδρομίων λαμβανομένου υπόψη του Κ.Ο.Κ, της ανάπτυξης της επιχειρηματικής δραστηριότητας, αλλά και την ισορροπημένη οικονομική εκμετάλλευσή τους από τον Δήμο, καθορίζοντας με σαφήνεια τη διαδικασία χορήγησης των αδειών εκμετάλλευσης κοινοχρήστων χώρων και περιπτέρων, προσδιορίζοντας τους όρους και τα επιτρεπτά όρια εκμετάλλευσής τους, καθώς επίσης τις επιβαλλόμενες κυρώσεις στους παραβάτες. Ο Κανονισμός δεσμεύει τόσο τις δημοτικές υπηρεσίες όσο και εκείνους που κάνουν χρήση των κοινόχρηστων χώρων.

Καλούμε τους πολίτες να συμμετέχετε καταθέτοντας τις απόψεις σας:

· Στη Συνάντηση Εστιασμένης Συζήτησης* που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 8 Ιουνίου στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου, 6 – 8 μμ.

· Ηλεκτρονικά, συμπληρώνοντας τη φόρμα που έχει διαμορφωθεί (βλ. εδώ) ή αποστέλλοντας e-mail στο gramantid@agiavarvara.gr

· Εναλλακτικά, οι προτάσεις μπορούν να κατατεθούν εγγράφως στο Πρωτόκολλο του Δήμουή να τις αποστείλετε στο fax.: 2132019394 με την ένδειξη “Για τον ΚανονισμόΔιαχείρισης Κοινόχρηστων Χώρων “.

H διαβούλευση θα διαρκέσει έως 13/6

πατήστε εδώ για να διαβάσετε την ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ

πατήστε εδώ για να διαβάσετε την ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ