Πάρα πολλοί συμπολίτες μας ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Ι. Ν. του Προφήτη Ηλία, για Εθελοντική αιμοδοσία

Όταν η εθελοντική ομάδα αιμοδοσίας του Ι. Ν. του Προφήτη Ηλία διοργανώνει αιμοδοσία, τότε λες και κάτι υπερφυσικό συμβαίνει και οι συμπολίτες μας κατευθύνονται να δώσουν αίμα, αποδεικνύοντας τα πανανθρώπινα συναισθήματά τους για τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη το αίμα, για να κρατηθούν πολλές φορές στη ζωή.

Ιδιαίτερα εχθές Κυριακή 12 Μαρτίου, που η εθελοντική αιμοδοσία πραγματοποιήθηκε για τα θύματα του δυστυχήματος των αμαξοστοιχιών στα Τέμπη και τους σεισμόπληκτους Τουρκίας και Συρίας, η συμμετοχή ήταν συγκινητική.

Οι δότες έφτασαν τα 83 άτομα, ξεπερνώντας την προηγούμενη συμμετοχή και οι διοργανωτές με το δίκιο τους μιλάνε για θρίαμβο της ανθρώπινης καλοσύνης.

Όπως σχεδόν πάντα στις εθελοντικές αιμοδοσίες παρών και ο Μητροπολίτης Νίκαιας Σεβασμιότατος κ.κ. Αλέξιος, υποδέχτηκε τις αντιπροσωπείες της Ένωσης Κρητών και του Συλλόγου Ποντίων της πόλης μας, οι οποίες με τις παραδοσιακές φορεσιές τους και μπλουζάκια με τα σήματα των φορέων τους πήγαν και έδωσαν αίμα.

Οι συμπολίτες περίμεναν, όχι με καθυστέρηση πάντως, να δώσουν αίμα ανταποκρινόμενη στο κάλεσμα του Ι. Ναού.

Τα πάντα λειτούργησαν ρολόϊ με την κ. Βάσω Παπαζαφειροπούλου, υπεύθυνη της εθελοντικής ομάδας, να δίνει λύσεις και κατευθύνσεις όπου και όποτε χρειάζονταν.

Μεγάλη και η προσφορά του έμπειρου προσωπικού του “ΑΤΤΙΚΟΝ Νοσοκομείου” με το οποίο συνεργάζεται η εθελοντική ομάδα του Ι. Ν. του Προφήτη Ηλία και φυλάει τα αποθέματα αίματος που προσφέρονται από τις αιμοδοσίες.