Ενημερωτική συνάντηση με θέμα «Αλλεργίες: Παιδιά και Έφηβοι», στο Α Λύκειο

Ενημερωτική συνάντηση για γονείς με θέμα «Αλλεργίες: Παιδιά και Έφηβοι» πραγματοποιήθηκε χθες Παρασκευή 10 Μαρτίου 2023 στο 1ο Λύκειο Αγίας Βαρβάρας.

Η δράση διοργανώθηκε από τον Σύλλογο Γονέων του 1ου Λυκείου ενώ προσκεκλημένος εισηγητής ήταν ο Αλλεργιολόγος κ. Νικόλαος Φαρμάκας, υπεύθυνος του Αλλεργιολογικού Τμήματος στο Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας «Άγιος Παντελεήμων».

Ο κ. Φαρμάκας παρουσίασε αναλυτικά τα διαφορά είδη αλλεργιών όπως τροφική αλλεργία, αλλεργία από χρήση φαρμάκων, αναπνευστική, δερματική, αλλεργία από τσίμπημα εντόμων αλλά και πιο σπάνια είδη αλλεργιών όπως κνίδωση εκ ψύχους που προέρχεται από την αποτομη αλλαγή θερμοκρασίας κτλ.

Επίσης, μιλησε για τις συνέπειες των αλλεργιών στα παιδιά οι οποίες πολλές φορές εκδηλώνονται στο χώρο του σχολείου ενώ έδωσε πολύτιμες συμβουλές για τους τρόπους αντιμετώπισης αυτών.

Μια ιδιαίτερα σημαντική δράση, στο πλαίσιο της οποίας οι γονείς είχαν την ευκαιρία να θέσουν σχετικά ερωτήματα και απορίες και να λάβουν εξειδικευμένες απαντήσεις και χρήσιμες συμβουλές.