ΔΕΝ ΜΙΛΑΜΕ βέβαια για μια κρίση που ήλθε και πέρασε αλλά για μια κρίση που ήλθε, είδε και ενίκησε (veni, vidi,vici) ώστε πλέον τίποτε πια δεν θα είναι όπως παλιά, για τον πολύ κόσμο, και μόνο γι αυτόν, αφού την περίοδο αυτή οι πλούσιοι αυξήθηκαν κι αυγάτισε ο πλούτος τους, των πλουσίων εννοείται. Το φαινόμενο, δοκίμως μάλλον ονομάζεται μαυραγοριτισμός. Μαυραγορίτες, λαθρέμποροι και φοροφυγάδες. Για κανένα απ’ αυτά τα αδικήματα δεν προβλέπεται στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων∙ όχι ότι τα χρειάζονται, αφού ποτέ δεν ενεργούν αυτοπροσώπως αλλά κάνοντας χρήση ευειδών και ευυπόληπτων πολιτικών.
Το ευειδές ή άλλως ωραιοπρόσωπον είναι απαραίτητο για τις εύπιστες μάζες. Πετυχημένο πείραμα, δοκιμασμένο στις πολιτικές εκπομπές των μεγάλων καναλιών, που κι αυτά λάθρα, δηλαδή σε ματαμεσονύκτιες τροπολογίες παίρνουν παράταση ζωής, τουτέστιν να λειτουργούν « νομίμως» χωρίς άδεια. Όλα βέβαια (τα κανάλια) έχοντας, κι όχι μόνον αυτά, σχεδόν απόλυτη εξάρτηση από τις δανείστριές τους τράπεζες. Και μην πείτε, συμπεραίνοντας, ότι όλοι οι πολιτικοί φταίνε. Αυτή η γενίκευση, προσέξτε το, είναι ένα καλό κόλπο για να κρύβονται στο «όλοι», οι πολιτικοί που πραγματικά φταίνε.
«Αγύρτες και κλέφτες στην εξουσία» θα μου πείτε. Αυτό το είπε και το έγραψε πριν 70 περίπου χρόνια ο μακαρίτης ο Θέμος Κορνάρος, ο εργάτης, διανοούμενος και εκπρόσωπος της προλεταριακής λογοτεχνίας. Αλλά μπήκε φυλακή, όχι βέβαια ο αγύρτης και κλέφτης στον οποίο αναφερόταν αλλά ο Θέμος Κορνάρος, που έκανε συνολικά 28,5 χρόνια εξορία και φυλακή γιατί έλεγε την αλήθεια κι ήταν αριστερός.
Τώρα βέβαια που η εργατική τάξη έχει πάει στον παράδεισο, η αριστερά συναπαρτίζεται από διαμαρτυρόμενους αστούς. Έτσι κι αλλιώς για τους κατατρεγμένους και τους απεγνωσμένους δεν υπάρχει τόπος. Αυτούς η πατρίδα τους αγνόησε, ο πολιτισμός τους προσπέρασε και η οικονομική εξέλιξη τους θεωρεί υπεράριθμους, τους θεωρεί περιττούς.
Τι έχουν να φοβηθούν; Ούτε τα χειρότερα ίσως που θα ‘ρθουν. Γι αυτό θάψτε τους βαθιά. Με προσοχή όμως, μήπως κάποιος απ’ αυτούς είναι σπόρος.
Πηγή: www.timesnews.gr
* Ο Λάμπρος Μίχος είναι Δικηγόρος. Διετέλεσε Δήμαρχος Αγίας Βαρβάρας από το 1995 και επί τέσσερις τετραετίες, τις δύο τελευταίες με ποσοστό 62% και 68%. Συνεργάσθηκε με το ΙΤΑ και το ΕΚΚΕ για την εκπόνηση μελετών για τη Μητροπολιτική Διακυβέρνηση, την Κοινωνική Πολιτική στην Αυτοδιοίκηση και το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα. Μέλος του ΠΑΣΟΚ από το 1974 έως τις 14 Μαρτίου του 2012. Πρώην μέλος του Εθνικού Συμβουλίου και πρώην Γραμματέας του Τομέα Εσωτερικών του ΠΑΣΟΚ.