Από 1η Απριλίου και για διάστημα τεσσάρων μηνών η ΔΕΗ εφαρμόζει νέες ρυθμίσεις, χωρίς προκαταβολή

ΤΙ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ Η ΝΕΑ ΡΥΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΔΕΗ

Για διαστημα τεσσαρων μηνων ολοι οι πελατες της ΔΕΗ θα μπορουν να ρυθμισουν τις οφειλες τους σε 36 μηνιαιες δοσεις, χωρις καμια προκαταβολη, οπως ανακοινωσε  η ΔΕΗ.

Αναλυτικοτερα:

Συγκεκριμενα, στις 29 Μαρτιου 2016, το Διοικητικο Συμβουλιο της ΔΕΗ, αποφασισε τα εξης:

1. Για διαστημα 4 μηνων (απο 01.04.2016 μεχρι και 31.07.2016) ολοι οι πελατες θα μπορουν να ρυθμισουν τις οφειλες τους σε 36 μηνιαιες δοσεις, χωρις καμια προκαταβολη.

Στη ρυθμιση αυτη θα εχουν τη δυνατοτητα να προσχωρησουν για το υπολοιπο της οφειλης τους και εκεινοι οι πελατες, οι οποιοι εχουν ηδη προβει σε διακανονισμο των οφειλων τους με βαση το ισχυον σημερις συστημα. Η καταβολη της 1ης δοσης θα πραγματοποιειται με την εγκριση του διακανονισμου.

Απο το παραπανω προγραμμα εξαιρουνται οι περιπτωσεις πελατων με ρευματοκλοπη, για τους οποιους συνεχιζουν να ισχυουν τα προβλεπομενα στον ισχυοντα Κανονισμο Διακανονισμων.

2. Μετα την ολοκληρωση του παραπανω προγραμματος, απο 01.08.2016 και εξης, οι Οικιακοι πελατες, οι Επαγγελματιες και οι Επιχειρησεις, θα μπορουν πλεον να ρυθμισουν τις οφειλες τους συμφωνα με το νεο Προγραμμα Διακανονισμων, ως εξης:

Πελατες χωρις αντισυμβατικη συμπεριφορα:

• Προκαταβολη: μολις το 5% της συνολικης οφειλης

• Μηνιαιες δοσεις: υψος ισο κατ’ αρχας με το 30% του μεσου, σε ετησια βαση, μηνιαιου λογαριασμου με ελαχιστο αριθμο δοσεων τις 18 και μεγιστο τις 36.

Πελατες με αντισυμβατικη συμπεριφορα (αυθαιρετη παραβιαση μετρητη):

• Προκαταβολη: 15% της συνολικης οφειλης

• 18 μηνιαιες δοσεις

Απο τις παραπανω ρυθμισεις εξαιρουνται οι εποχικοι πελατες, για τους οποιους προβλεπονται ειδικες ρυθμισεις, καθως επισης: οι αγροτες, οι ενταγμενοι στο Μητρωο των Ευαλωτων πελατων, οι Δημοτικες Επιχειρησεις Ύδρευσης- Αποχετευσης (ΔΕΥΑ) και οι Οργανισμοι Εγγειων Βελτιωσεων (ΤΟΕΒ/ΓΟΕΒ), οι οποιοι ηδη απολαμβανουν ευνοϊκων ρυθμισεων.

3. Προϋποθεση ισχυος του διακανονισμου ειναι η εμπροθεσμη εξοφληση των τρεχοντων λογαριασμων. Ακομη ομως και σε περιπτωση, κατα την οποια, λογω αδυναμιας, στη διαρκεια ενος ημερολογιακου ετους δεν καταβληθει μια (1) δοση ο διακανονισμος συνεχιζεται κανονικα απο τον επομενο μηνα. Σε περιπτωση μη καταβολης περισσοτερων της μιας δοσεων εντος ενος ημερολογιακου ετους, ο διακανονισμος εξακολουθει να ισχυει με την προϋποθεση καταβολης ολων – πλην μιας – των οφειλομενων δοσεων.

Η ΔΕΗ καλει ολους τους πελατες της με ληξιπροθεσμες οφειλες να ανταποκριθουν στη  νεα προταση για ρυθμιση. Ειδικα οι επιχειρηματικοι πελατες (επαγγελματιες και επιχειρησεις), εφοσον ενταχθουν σε ρυθμιση, εκτος του οτι επιλυουν μια χρονιζουσα σοβαρη εκκρεμοτητα τους, εξασφαλιζουν και τη συμμετοχη τους στο προγραμμα επιβραβευσης «ΣΥΝΕΠΕΙΑ» που εγκαινιαζει η ΔΕΗ απο 1ης Απριλιου το οποιο επιβραβευει τους συνεπεις επιχειρηματικους πελατες παρεχοντας εκπτωση 10% στην αξια του ρευματος.

πηγή:REVELIO