Στο 11o Πανελλήνιο Συνέδριο Υγείας και Υπηρεσιών Υγείας, ο κ. Καπλάνης

Στο 11o Πανελλήνιο Συνέδριο Υγείας και Υπηρεσιών Υγείας που πραγματοποίησε ο Τομέας Δημόσιας και Διοικητικής Υγιεινής της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγεία σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Δημόσιας Υγείας στο Ξενοδοχείο Divani Caravel παραβρέθηκε προσκεκλημένος ο Δήμαρχος Αγίας Βαρβάρας κ. Γιώργος Καπλάνης.

Ο Δήμαρχος στην εισήγησή του αναφέρθηκε στις σύγχρονες κοινωνικές συνθήκες και τις επιπτώσεις στη δημόσια υγεία καθώς επίσης στο ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης και τις πρωτοβουλίες που οφείλει να πάρει παρά τις  οικονομικές δυσκολίες της.

Επισήμανε την άμεση ανάγκη αναχαίτισης της ανθρωπιστικής κρίσης, προτείνοντας συγκεκριμένα μέτρα δίνοντας έμφαση στην ανάγκη διεύρυνσης των προγραμμάτων που προάγουν την υγεία των παιδιών.

Επίσης τόνισε ότι προτεραιότητες της Τ. Α αποτελούν η βελτίωση του  περιβάλλοντος μέσα στο οποίο ζουν οι πολίτες και στο πλαίσιο αυτό, τα μέτρα προστασίας των φυσικών πόρων και της δημόσιας υγείας, η αύξηση του πρασίνου και των ανοικτών χώρων, η δημιουργία προϋποθέσεων για την ασφαλή μετακίνηση των πεζών μέσα στην πόλη, η βελτίωση των υπηρεσιών  εξυπηρέτησης των πολιτών και η ενίσχυση της  πρόσβασης των ευπαθών κοινωνικά ομάδων στην Εκπαίδευση, την Απασχόληση, την Υγεία, τον Πολιτισμό.

Ειδικότερα για το Σύστημα Υγείας τόνισε την ανάγκη ύπαρξης ενός σύγχρονου και αποτελεσματικού Δημόσιου Συστήματος Υγείας, με αναπτυγμένες όλες τις βαθμίδες περίθαλψης από την πρωτοβάθμια έως και την τριτοβάθμια, με όλες τις δομές αποκατάστασης και βοήθειας στο σπίτι, μελετημένα κατανεμημένα στις  περιοχές της χώρας, ώστε να είναι εύκολα προσβάσιμες, χωρίς αποκλεισμούς ή περιορισμούς, από όλους  τους πολίτες, τονίζοντας παράλληλα την αντίθεσή του στη συρρίκνωση και την υπολειτουργία των υφιστάμενων δομών.

Εισηγητές επίσης υπήρξαν ο Πρόεδρος του Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ. και της Κ.Ε.Δ.Ε., Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γ. Πατούλης, ο Γενικός Διευθυντής του Δικτύου κ. Σ. Παπασπυρόπουλος, η Συντονίστρια του Προγράμματος Υγιείς Πόλεις κα Ντ. Παπαθανασοπούλου.

Από το γραφείο τύπου του Δήμου Αγίας Βαρβάρας