Πρόγραμμα της Επιχειρηματολογίας- Αντιλογίας, στο Α’ Γενικό Λύκειο

1ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΑΓ. ΒΑΡΒΑΡΑΣ
ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ κ΄ Δ. ΚΟΜΝΗΝΟΥ
τηλ. 210 56 24 446
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στο  1ο Γενικό Λύκειο Αγίας Βαρβάρας, ξεκίνησε για πρώτη φορά  φέτος (2015-2016) το πρόγραμμα της Επιχειρηματολογίας- Αντιλογίας.
Στον  συγκεκριμένο Όμιλο Ρητορικής, οι μαθητές του Σχολείου μας έχουν τη δυνατότητα, με την παρότρυνση και στήριξη των καθηγητών, να προβληματιστούν, να συζητήσουν και να επιχειρηματολογήσουν για τα επίκαιρα ζητήματα, είτε εθνικά είτε παγκόσμια.
Στο πλαίσιο του προγράμματος  αυτού, διεξάγονται Πανελλήνιοι  Αγώνες ανάμεσα στα σχολεία υπό την αιγίδα του  τμήματος  Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας  της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών.  Το σχολείο μας κλήθηκε να συμμετάσχει και αυτό στους Αγώνες, οι οποίοι διεξήχθησαν φέτος στην Ελληνογαλλική Σχολή Πειραιώς Jeanne d’ Arc  στις 27 Φεβρουαρίου 2016. Το σχολείο μας κατέκτησε τη δέκατη ( 10η ) θέση στη βαθμολογία και τη δέκατη έβδομη ( 17η ) θέση στη γενική κατάταξη ανάμεσα σε τριάντα  σχολεία. Οι μαθητές, οι οποίοι συμμετείχαν στους αγώνες είναι Αντζουλάτος  Όθωνας, Νίτσου Πηνελόπη, Ντρέκης Βασίλης, Σπυροπούλου Ζωή- Ελευθερία και Τσέφλιου Ιωάννα, μαζί με την πολύτιμη υποστήριξη και της υπόλοιπης ομάδας (23 άτομα), η οποία παρακολούθησε τους αγώνες. Επίσης στη Μεικτή Ομάδα που απαρτίστηκε από μαθητές  όλων των συμμετεχόντων σχολείων , έλαβε μέρος  η μαθήτρια Αταμάν  Φελίτσια.
Στους  Πανελλήνιους Αγώνες  πήραν μέρος  ως κριτές όχι μόνο οι Καθηγητές που πραγματοποιούν τα αντίστοιχα προγράμματα των σχολείων τους, αλλά και Σχολικοί Σύμβουλοι  καθώς και Πανεπιστημιακοί Καθηγητές, οι οποίοι αποτελούσαν την Επιστημονική Επιτροπή που επέλεξε τα θέματα. Ανάμεσα τους και η Σχολική Σύμβουλος  Γ΄Αθήνας,  κα Α. Ασημακοπούλου.
Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ  ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ   ΛΕΜΠΕΣΗΣ
ΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΕΣ     ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΕΣ
ΜΑΡΙΑ ΜΠΙΜΠΙΚΑ
ΖΑΧΑΡΟΥΛΑ  ΣΠΥΡΑΤΟΥ