Το αδιαχώρητο … στον Ετήσιο Χορό του Συλλόγου Ποντίων Αγ.Βαρβάρας “Ο ΦΑΡΟΣ” με δυνατό Ποντιακό γλέντι

Απόλυτη πραγματικά επιτυχία σημείωσε ο Ετήσιος Χορός του Συλλόγου στις 5 Μάρτη στο κέντρο “Έπαυλη palace”. Η προσέλευση των μελών & φίλων ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Για άλλη μια φορά δόθηκε η ευκαιρία να βρεθούν ο ένας δίπλα στον άλλον και να νιώσουν τη μέθη επικοινωνίας που είναι τόσο αναγκαία.

Η Πρόεδρος και Χοροδιδάσκαλος κ.Σοφία Σαββίδου, αφού τους καλωσόρισε και τους ευχαρίστησε τόνισε ότι αυτή η δυναμική συμμετοχή δίνει ικανοποίηση και χαρά για τη συνέχιση του έργου του Συλλόγου.

Η βραδιά ξεκίνησε μ’ένα τραγούδι αφιερωμένο και γραμμένο ειδικά για το ΦΑΡΟ… «Φώταξον Φάρε .Φώταξον χορεύνε τα παιδία» και το κέντρο σείστηκε από τα παιδιά (μεγάλα & μικρά) να χορεύουν, ξεπροβάλλοντας από κάθε γωνιά της αίθουσας.
Τιμητικά Αναμνηστικά και πολλές ευχαριστίες δόθηκαν στους συντελεστές – δημιουργούς του τραγουδιού: Μαρία Αθανασιάδου – Ποικιλίδου (στίχους) , Γιώργο Ατματσίδη (μουσική – σύνθεση), Σταύρο Σαββίδη (ερμηνεία), για την πολύτιμη συνεργασία, καθώς και το κρασί του Συλλόγου για να το πιουν στην υγειά των μελών και φίλων του και εκείνοι με τη σειρά τους ευχαρίστησαν το Σύλλογο.

Στη συνέχεια Τα πολυάριθμα χορευτικά τμήματα κάθε ηλικίας, 120 χορευτές, έδωσαν ξεχωριστό χρώμα και τόνο στην ατμόσφαιρα. Ενθουσίασαν και χειροκροτήθηκαν. Απέδειξαν ότι ο χορός για τον Πόντο δεν είναι μόνο ένα μέσο διασκέδασης, είναι μνήμες που δε σβήνουν με το πέρασμα του χρόνου, είναι ένας τρόπος να εκφράσει την ιδιαίτερη ταυτότητά του, το δυναμισμό του, τον όμορφο ψυχικό του κόσμο.
Στην Χοροδιδάσκαλό τους προσέφεραν εντυπωσιακή ανθοδέσμη, μ’ένα μεγάλο “ευχαριστώ”.

Ακολούθησε Χορός για όλους με μεγάλο κέφι και αμείωτο ενθουσιασμό μέχρι τις πρωινές ώρες. Οι μουσικοί και οι καλλιτέχνες που πλαισίωσαν τη βραδιά Γιώργος Ιωαννίδης (τραγούδι), Γιώργος Ατματσίδης (λύρα), Σταύρος Σαββίδης (τραγούδι), Γιάννης Φλωρινιώτης (λαϊκό πρόγραμμα) Δ.Τσούλφας (λύρα), Σ.Ηλιάδης (νταούλι) ξεσήκωσαν τον κόσμο ο καθένας με το δικό του ξεχωριστό τρόπο και δεν άφησαν κανέναν ασυγκίνητο. Η πίστα ήταν συνεχώς ασφυκτικά γεμάτη και χόρευαν όπου υπήρχε ελεύθερος χώρος στην αίθουσα.

Τη βραδιά τίμησαν με την παρουσία τους και ο Δήμαρχος κ.Γ.Καπλάνης, ο Πρόεδρος Σ.Πο.Σ Ν.Ελλάδας κ.Γ.Βαρυθυμιάδης, ο Αντιδήμαρχος Μενιδίου κ.Θ.Αφουξενίδης & η Πρόεδρος Δημ.Συμβουλίου τους, ο π.Αντιπεριφερειάρχης Λ.Αθανασιάδης, οι Δημ.Σύμβουλοι Αγ.Βαρβάρας Σ.Σαββίδης, κ.Μ.Γιάγκας (Επικεφαλής Παράταξης ‘Δυνατή Πόλη’) , εκπρόσωπος της Βουλευτού κ.Κατ.Παπακώστα, ο δημοσιογράφος κ.Β.Αποστολίδης της Εφημερίδας “Ποντιακή Γνώμη, ο ρεπόρτερ κ.Β.Καρυοφιλλίδης από το pontos-news, εκπρόσωποι ποντιακών Σωματείων Ασπροπύργου, Κ.Ο.Π.Α, Βίγλας, Γρεβενών, Ν.Ιωνίας, Χαλανδρίου, Χαϊδαρίου, Καρέα-Βύρωνα, Πετρούπολης, Σαλαμίνας, Περιστερίου, Ένωσης Ποντίων «Αξέχαστες Πατρίδες», Ποντίων Επιστημόνων, Ελευσίνας, Χορευτικού Ομίλου “Σέρρα”, Αθλητικής ομάδας “Ελλάς Ποντίων” και άλλοι φορείς.
Ο Σύλλογος ευχαριστεί θερμά όλα τα καταστήματα για τα δώρα που πρόσφεραν για τη Λαχειοφόρο Αγορά και ιδιαίτερα μέλη του Συλλόγου που πρόσφεραν περισσότερα από 10 δώρα από τα καταστήματά τους.

Επισής πολλές ευχαριστίες αξίζουν σε όλα τα μέλη και τους Φίλους του Συλλόγου Πόντιους και Μη που μας τίμησαν με την παρουσία τους και συνέβαλλαν στην επιτυχία του Χορού.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΝΤΙΩΝ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ ”Ο ΦΑΡΟΣ”