Οι πρώτες κινήσεις, αποφάσεις, σχεδιασμοί των δημοτικών παρατάξεων της πόλης μας

Το Σάββατο 4 Μαρτίου οι τρεις από τις τέσσερεις δημοτικές παρατάξεις στην πόλη μας, έδειξαν τα πρώτα σημάδια για τη νέα μορφή που θα έχουν στην πορεία για τις δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου.

Τον χορό των πρώτων δειγμάτων όσων αφορά τα νέα πρόσωπα σε αυτές, άνοιξε το πρωί, η παράταξη του κ. Κωνσταντίνου Σαρόπουλου με ανακοίνωση στήριξης συμπολιτών μας, οι οποίοι δεν ανήκουν αποκλειστικά μόνο στον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, αλλά και σε άλλους πολιτικούς – κομματικούς χώρους “απαλλάσσοντας” την παράταξη από το έως εχθές φημολογούμενο περί μονοκομματικής δημοτικής παρουσίας.

Η κυκλοφορία της ανακοίνωσης, που μόνο η εφημερίδα μας δημοσίευσε, ίσως λειτουργήσει υπέρ της συσπείρωσης περισσοτέρων συμπολιτών στις γραμμές της παράταξης του κ. Σαρόπουλου.

Συνεχίστηκε το απόγευμα με συνάντηση των μελών της παράταξης του δημάρχου κ. Μίχου και με τα νέα πρόσωπα που συμμετέχουν σε αυτήν, τα περισσότερα των οποίων έχουν ήδη γίνει γνωστά, αλλά και με την παρουσία δημοτικού συμβούλου προερχόμενου από άλλη δημοτική παράταξη στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές και η οποία συμμετοχή του με την παράταξη Μίχου, θα ανακοινωθεί σύντομα επισήμως.

Επίσης παρούσα και η “παράταξη Βασιλάκου”, η οποία μάλλον ενσωματώνεται σε αυτήν του κ. Μίχου.

Όσον αφορά την παράταξη του κ. Μιχάλη Γιάγκα “ΔΥΝΑΤΗ ΠΟΛΗ” δεν έχει ανακοινωθεί κάτι επισήμως, αλλά η προσπάθεια του επικεφαλής αυτής, για ισχυρό συνδυασμό με στόχο την νίκη στις δημοτικές εκλογές του ερχόμενου Φθινόπωρου, έχουν σαν αποτέλεσμα την συζήτηση διάφορων τακτικών και αλλαγών όσον αφορά τα πρόσωπα της ηγετικής ομάδας και τον τρόπο που θα πορευτεί η παράταξη.

Στην κοπή πίτας της παράταξης την ερχόμενη Παρασκευή 10 Μαρτίου, αναμένονται ανακοινώσεις για τα παραπάνω.

Από την τέταρτη δημοτική παράταξη της πόλης μας “ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ” δεν υπάρχουν ειδήσεις παρά μόνο πως η επικεφαλής της κ. Ελένη Καρανάσιου, θα είναι υποψήφια Βουλευτής με το ΚΚΕ στο Δυτικό Τομέα της Αθήνας, χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν θα μπορούσε αργότερα να είναι και υποψήφια Δήμαρχος στην πόλη μας.

Προς το παρόν το κύριο βάρος των μελών και στελεχών της παράταξης είναι συγκεντρωμένο στις επερχόμενες Βουλευτικές εκλογές και κατά δεύτερον στις Αυτοδιοικητικές.