Ανακοίνωση Συμπολιτών μας εμφανίζει Ενωτικό τον Κωνσταντίνο Σαρόπουλο και την παράταξή του

 

Λάβαμε από την παράταξη “ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ” στην οποία επικεφαλής είναι ο κ. Κωνσταντίνος Σαρόπουλος την παρακάτω Ανακοίνωση Αυτοδιοικητικών Ατόμων της πόλης μας, η οποία αν μη τι άλλο, υπογράφεται από γνωστούς συμπολίτες μας, διαφόρων κομματικών και πολιτικών πεποιθήσεων, πράγμα που σημαίνει πως το εμφανιζόμενο σαν “μειονέκτημα” της “μονοκομματικής” παράταξης δεν υφίσταται.

Ανακοίνωση αυτοδιοικητικών

Αγαπητές συνδημότισσες και αγαπητοί συνδημότες.

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση αντιμετωπίζει σήμερα, περισσότερο από ποτέ μεγάλες προκλήσεις. Το νομικό πλαίσιο λειτουργίας των δημοτικών συμβουλίων, που τηρήθηκε με υπερβάλλοντα ζήλο στο Δήμο μας, στην πραγματικότητα έχει αναγάγει τον δήμαρχο σε απόλυτο κυρίαρχο και το δημοτικό συμβούλιο σε παρατηρητή. Το πλαίσιο αυτό δεν προωθεί ούτε τη δημοκρατία και σίγουρα ούτε και το καλό της πόλης και των δημοτών της.

Γνωρίζουμε όλοι ότι σκοπός της Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι να υπηρετήσει την κοινωνία ως τοπικός μοχλός δράσης και φορέας ανάπτυξης, επιλέγοντας εκείνες τις στρατηγικές και κατευθύνσεις που θα αναβαθμίσουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων.

Και αυτό επιτυγχάνεται με την άμεση επαφή και τον διάλογο με τους πολίτες.

Δεν επιτυγχάνεται με τοξικότητα, συνεχείς αντιπαραθέσεις, ποινικοποίηση του δημόσιου βίου, φίμωσης της αντίθετης άποψης.

Η ανησυχία όλων μας εδράζεται στην εικόνα που έχει η πόλη μας σήμερα και στον τρόπο που η παρούσα αρχή διοικεί τον δήμο.

Οι υπογράφοντες αυτό το κείμενο έχουμε διατελέσει στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης, μέσα από θέσεις ευθύνης, με διαφορετικές πολιτικές τοποθετήσεις και σε διαφορετικές χρονικές περιόδους.

Μας ενώνει η αγάπη μας για τη πόλη. Το κοινό όραμα ότι αυτή η πόλη μπορεί να αλλάξει. Να αναπτυχθεί, να γίνει λειτουργική και όμορφη. Να είναι ο δικός μας χώρος και τόπος. Έχουμε τις δυνατότητες και τις δυνάμεις.

Πιστεύουμε στη συσπείρωση όλων των δημοκρατικών δυνάμεων της πόλης, ασχέτως κομματικής ταυτότητας και θέλουμε να παλέψουμε για τη μεγαλύτερη δυνατή συνεργασία.

Ενότητα στη βάση της ισότιμης συμμετοχής, χωρίς προαπαιτούμενα. Θεωρούμε ότι όλοι έχουμε το ίδιο μερίδιο ευθύνης για το μέλλον της Αγίας Βαρβάρας και όλοι μπορούμε να προσφέρουμε το ίδιο.

Γι’ αυτό συντασσόμαστε με τη δημοτική παράταξη ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ και τον επικεφαλής Κωνσταντίνο Σαρόπουλο, ελπίζοντας ότι το κάλεσμά μας για συσπείρωση θα βρει ευήκοα ώτα. Για ένα καλύτερο μέλλον για όλους μας.

Γεώργιος Καπλάνης
Κωνσταντίνος Ράδος
Γεώργιος Γεωργιανάκης
Γεώργιος Ρεμπής
Αθανάσιος Τσεκούρας
Μαρία Πετσοπούλου
Παντελής Πρεντάκης
Άννα Γούναρη