Ξήλωσαν την πλάτη, του υπό κατασκευή στεγάστρου σε στάση λεωφορείων

Την παραβατικότητα και κάθε μορφής προκλητική συμπεριφορά, καθημερινά την βιώνουμε στην πόλη μας, με κάθε τρόπο και επίδειξη ακραίων πράξεων από τους πρωταγωνιστές τους.

Μόλις πριν λίγες ημέρες τοποθετήθηκαν από τον ΟΑΣΑ, πλάτες από πολυκαρμπονικό υλικό στα υπό, (εδώ και μήνες), κατασκευή στέγαστρα στις στάσεις λεωφορείων στην πόλη μας και προφανώς κάποιος θεώρησε σωστό, μαγκιά, εξυπνάδα, να πάει και να τα ξηλώσει.

Γράφουμε προφανώς, διότι η ζημιά να έγινε κατά λάθος, συγκεντρώνει λίγες πιθανότητες και έρχεται να προστεθεί σε μία σειρά από άλλα γεγονότα, που δίνουν το στίγμα μια θλιβερής πραγματικότητας που βιώνουμε στην πόλη μας.

Τέτοιο απύθμενο θράσος. Τέτοια σιγουριά για ατιμωρησία σε αυτήν την πόλη, δεν μπορεί να βάλει φρένο σε όσα συμβαίνουν, ευτυχώς από ελάχιστους κουφιοκεφαλάκιδες.

* Να θυμίσουμε πως πρόσφατα κάποιος έσπασε το τζαμιλίκι από το σπίτι των ξωτικών μπροστά στη δημαρχία;

* Να θυμίσουμε τις καταστροφές των ξύλινων περιφράξεων στις παιδικές χαρές;

* Να θυμίσουμε το ξήλωμα κάδων μικροαπορριμμάτων ακόμα και στην Ελ. Βενιζέλου;

* Να θυμίσουμε το σπάσιμο των φωτιστικών στο Άλσος ΜΗΤΕΡΑ, ιδιαίτερα και σε παιδικές χαρές;

* Να θυμίσουμε το βάψιμο της προτομής του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη και των πλακών της πλατείας Παναγίας Ελεούσας με σπρέϊ;

Κάνουμε αναφορά σε ενδεικτικές καθημερινές  μικροπαραβατικές συμπεριφορές ορισμένων και δεν αναφερόμαστε σε σοβαρότερα περιστατικά, ούτε τα συνδέουμε, αν και δεν είμαστε καθόλου βέβαιοι πως η μικρές παραβατικές πράξεις δεν είναι ο προθάλαμος των σοβαρότερων στη συνέχεια.