Ο Λεωνίδας Νικόπουλος με την παράταξη του Μιχάλη Γιάγκα “ΔΥΝΑΤΗ ΠΟΛΗ”

Ένας από τους πλέον γνωστούς και αγαπητούς συμπολίτες μας είναι ο Λεωνίδας Νικόπουλος.

Τα περισσότερα χρόνια της ζωής του και λόγω επαγγέλματος, τα μοιράστηκε με νέα παιδιά και μαζί τους βίωσε τις δυσκολίες τους, τις ανάγκες τους, τα σχέδια και τα όνειρά τους.

Τόσο με τους μαθητές του, όσο και με το οικογενειακό περιβάλλον τους ανέπτυξε σχέσεις αγάπης και αλληλοεκτίμησης και συνεχίζεται αυτή η φιλική και εγκάρδια σχέση πολλά χρόνια μετά.

Ο Λεωνίδας Νικόπουλος όμως και σαν συνειδητό πολιτικό άτομο, ασχολήθηκε με τα του δήμου συμμετέχοντας ενεργά σε δημοτικές εκλογές και δημοτικά συμβούλια σαν εκλεγμένος εκπρόσωπος του λαού της πόλης μας, κατορθώνοντας πάντα να βρίσκεται στις πρώτες θέσεις εκτίμησης του εκλογικού σώματος.

Ο Λεωνίδας Νικόπουλος γνώστης όσο λίγοι, των τεκταινόμενων στην πόλη μας και των πρωταγωνιστών της, αποφάσισε να επανέλθει ενεργά στην πολιτική σκηνή του δήμου μας, συμμετέχοντας με την παράταξη του Μιχάλη Γιάγκα, στην προσπάθεια η “ΔΥΝΑΤΗ ΠΟΛΗ” να είναι η νικήτρια των δημοτικών εκλογών του φετινού Οκτώβρη.

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ

Αγαπητοί συμπολίτες,

Γεννήθηκα σε ένα μικρό χωριό της Φωκίδας, κοντά στην Ναύπακτο, όπου τελείωσα το λύκειο και από το 1975 μένω μόνιμα στην Αγία Βαρβάρα. Σπούδασα Μηχανολογία και Μαθηματικά και δραστηριοποιήθηκα στην Αγία Βαρβάρα στο χώρο της παιδείας.

Από φοιτητής, με ακούραστη διάθεση, δουλεύω για την εκπαίδευση των παιδιών μας για να έχουν ανώτατη μόρφωση, κατασταλαγμένη προσωπικότητα ώστε να ανακαλύπτουν ευκαιρίες για εργασία σε χώρους που επιθυμούν και αξίζουν.

Στην Αγία Βαρβάρα παντρεύτηκα την Εύη Λυμπέρη (νηπιαγωγό και κόρη του αείμνηστου ΚΩΣΤΑ ΛΥΜΠΕΡΗ, αντιδημάρχου επί εποχής Μήτρου Σουλιμιώτη) και αποκτήσαμε 2 κόρες, την Κωνσταντίνα (Αισθητικό) και τη Φωτεινή (Εκπαιδευτικό).

Επειδή θεωρώ ότι ο θεσμός της Τοπικής Αυτοδιοίκησης αποτελεί αναπτυξιακή βάση δημόσιας διοίκησης, αποφάσισα από νεαρή ηλικία να ασχοληθώ και με τα δημοτικά δρώμενα. Η συμμετοχή στην διαχείριση των κοινών πιστεύω ότι είναι δικαίωμα και υποχρέωση κάθε πολίτη. Είναι χρέος του καθενός μας να ενδιαφέρεται για την πόλη και να προτείνει.

Για τον λόγο αυτό συστρατεύτηκα για πρώτη φορά με τον συνδυασμό “ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ” με επικεφαλής τον ΓΙΑΝΝΗ ΓΚΟΥΒΑΛΗ, έναν άνθρωπο που πιστεύω αγαπά την Αγία Βαρβάρα, θα μπορούσα να πω, όσο κανένας άλλος και για τον λόγο που με κάλεσε στον συνδυασμό του, τον ευχαριστώ δημοσίως για ακόμη μια φορά.

Ο κόσμος της Αγίας Βαρβάρας με τίμησε με την ψήφο του φέρνοντάς με στην 1η θέση ψήφων. Αμερόληπτοι και δίκαιοι για μια τετραετία από την θέση της Αντιπολίτευσης προσπαθήσαμε τόσο για την ισορροπία και την επιτυχία του διαλόγου όσο και για την πραγματοποίηση όλων των έργων που αποσκοπούσαν στην αναβάθμιση της πόλης μας.

Η διάλυση της “ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ” σίγουρα άφησε ένα μεγάλο κενό στα δημοτικά πράγματα.

Η συνεχής δίαθεσή μου για συμμετοχή στα κοινά, με ανάγκασε να συμμετέχω στον συνδυασμό “Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΠΟΛΗ” με επικεφαλής τον τωρινό δήμαρχο όπου και πάλι οι δημότες με τίμησαν με την ψήφο τους, φέρνοντάς με στις πρώτες εκλογικές θέσεις. Κάποιες όμως πρακτικές που ήταν αντίθετες στην συνείδησή μου με ανάγκασαν να ανεξαρτητοποιηθώ και όχι παραιτηθώ, τιμώντας την ψήφο αυτών που με εμπιστεύτηκαν, μέχρι το τέλος της τετραετίας. Αυτό δείχνει ότι τιμώ και δεν προδίδω τους ψηφοφόρους μου.

Για ακόμη μια τετραετία συμμετέχοντας στον συνδυασμό “παράταξη πολιτών ΔΗΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ” με επικεφαλής τον ΣΤΕΛΙΟ ΚΡΑΟΥΝΑΚΗ, οι δημότες με ψήφισαν δίνοντάς μου την πρώτη θέση στις εκλογές. Για λόγους προσωπικούς αναγκάστηκα να μην συμμετάσχω στις επόμενες δημοτικές εκλογές χωρίς ποτέ να πάψει το ενδιαφέρον μου για την πόλη μας.

Τώρα έχοντας περισσότερο χρόνο και μεγαλύτερη διάθεση, θα είμαι υποψήφιος στις ερχόμενες δημοτικές εκλογές στις 8/10/2023 με τον συνδυασμό “ΔΥΝΑΤΗ ΠΟΛΗ” με επικεφαλής τον ΜΙΧΑΛΗ ΓΙΑΓΚΑ, έναν άνθρωπο πλήρως ενημερωμένο και γνώστη των δημοτικών πραγμάτων αλλά και σε μια παράταξη που πλαισιώνεται από ανθρώπους που έχουν προτεραιότητα τον σεβασμό στον άνθρωπο και στο περιβάλλον, από ανθρώπους που έχουν κύριο μέλημα μια καλύτερη ποιότητα ζωής.

Θέλω εκ των προτέρων να σας ευχαριστήσω για την αδιάκοπη και αμερόληπτη στήριξη σας στο πρόσωπό μου και στις επιλογές μου. Νιώθω ότι έχετε εισπράξει τη βαθιά μου πίστη σε αυτό που έχω επιλέξει να κάνω, να ξαναμπώ δηλαδή στα δημόσια πράγματα θεωρώντας τον εαυτό μου όχι ως πολιτικό αλλά ως άτομο που θα ψάξω, θα δουλέψω με ανιδιοτέλεια και με εντιμότητα να προτείνω ό,τι είναι καλύτερο για τα παιδιά μας, τους φίλους μας, τους δημότες μας.

Σας τιμώ όλους,

Λεωνίδας Νικόπουλος