Μια παιδική χαρά, κομμένη σε δύο μικρά κομμάτια, στο άλσος Δόξης…

Προ μηνών ο δήμος ξεκίνησε την περίφραξη της παιδικής χαράς στο Άλσος Δόξας.

Από την πρώτη στιγμή διαφάνηκε η πρόθεση δημιουργίας δύο μικρών παιδικών χαρών στον χώρο, αντί μίας ενιαίας.

Πράγματι περιφράχτηκε ένα μέρος της και έμεινε το υπόλοιπο κομμάτι.

Το περιφραγμένο κομμάτι βάφτηκε δίχρωμο μάλιστα, την περασμένη εβδομάδα και προχθές εμφανίστηκε μετά από διακοπή εργασιών περίπου ενός μήνα, συνεργείο για να συνεχίσει την περίφραξη και στο υπόλοιπο μέρος της παιδικής χαράς.

Η άποψη της εφημερίδας μας πριν προχωρήσουν τα έργα, ήταν η παιδική χαρά να παραμείνει μία ενιαία, για να έχουν τα παιδιά χώρο να τρέξουν και να παίζουν άφοβα με το λιγότερο δυνατόν τσιμέντο και σιδερένια κάγκελα (κάτω φωτογραφία).

Η άποψη μας όμως φαίνεται δεν ταίριαζε με την αισθητική και τον σχεδιασμό του δήμου και τα έργα προχώρησαν.

Προχθές λοιπόν μπήκαν κι άλλα κάγκελα και διαφαίνεται μια προσπάθεια ένωσης των δύο κομματιών, εκ των υστέρων, με έναν διάδρομο, πράγμα που είχαμε αναφέρει πως θα συνέβαινε και παλαιότερα.

Για να γίνει αυτό όμως ο δήμος πρέπει να κόψει ένα κομμάτι (στην παρακάτω  εικόνα σημειώνεται με κόκκινο Χ) από την περίφραξη που πρόσφατα τοποθέτησε και την περασμένη μόλις εβδομάδα έβαψε, ενώ απεικονίζεται η σημερινή μορφή της με τα έως εχθές τοποθετημένα κάγκελα (κίτρινες γραμμές).

Όπως εξελίσσονται τα έργα, ένας πλάτανος που κοσμεί τον χώρο θα βρεθεί εκτός παιδικής χαράς και θα έχουμε στο τέλος μια παιδική χαρά, κομμένη σε δύο μικρά κομμάτια και με τα όργανα σε αυτήν να είναι ξεπερασμένης αισθητικής και πρακτικής…