Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ για το θέμα του ασανσέρ του Β Δημοτικού Σχολείου

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συνάδελφοι γονείς,

το τελευταίο διάστημα η πόλη μας έχει μετατραπεί σε “ρωμαϊκή αρένα” μικροπολιτικών αντιπαραθέσεων αλλά και ποικίλων σχολιασμών και φθηνών πολιτικών και αντιπολιτευτικών  τακτικών. Εμείς σαν γονείς δεν θα γίνουμε κοινωνοί της αντιπαράθεσης τους στις πλάτες των παιδιών μας!

Αφορμή υπήρξε η διαδικασία για την επισκευή του ανελκυστήρα του 2ου Δημοτικού σχολείου του δήμου μας, τον οποίο και είχε  άμεση ανάγκη μαθητής ΑΜΕΑ του σχολείου.

Δηλαδή κάτι το οποίο έπρεπε να θεωρείται δεδομένο από τη διοίκηση του Δήμου, αναδείχθηκε σε διεκδίκηση των γονέων και φορέων της πόλης.

Συνάδελφοι γονείς

ύστερα από συντονισμένη προσπάθεια ΟΛΩΝ των γονέων, με κοινό βηματισμό και προσανατολισμό, με στόχευση και σχεδιασμό καταφέραμε να επιφέρουμε την επίλυση του προβλήματος. Μπορέσαμε όλοι μαζί και δημιουργήσαμε με την από κοινού στάση μας  μοχλό πίεσης, στην τοπική διοίκηση, να το επισκευάσει, παρόλες τις διάφορες μεθοδεύσεις και κωλύματα που επικαλέστηκε.

Από το συγκεκριμένο και επιτυχή αγώνα ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του με το βασικότερο όλων ότι…

“Τίποτα δεν χαρίζεται, όλα κατακτιούνται”!

Η έγκαιρη δράση αλλά και η αντίδρασή μας, έπιασε απροετοίμαστη την τοπική διοίκηση και σε μια κατάσταση πανικού, επιχειρηματολόγησε με ψεύδη και προκλητικά σχόλια στον τοπικό τύπο μήπως και καταφέρει να σώσει ό,τι σώζεται. Μάταια όμως…διότι οι γονείς της Αγίας Βαρβάρας, πλέον γνωρίζουν την αλήθεια!

Συνάδελφοι γονείς,

Το νικηφόρο αυτό αποτέλεσμα επιβάλλεται να αποτελέσει την αφετηρία μιας σειράς διεκδικήσεων την οποία  έχουν ανάγκη τα παιδιά μας και η κοινωνία!

Καθίσταται επιτακτική η ανάγκη…

ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ για ένα σύγχρονο σχολείο που θα μορφώνει ολόπλευρα όλα τα παιδιά χωρίς αποκλεισμούς και που θα τους δίνει την δυνατότητα να εξηγούν την φυσική και την κοινωνική πραγματικότητα ώστε να μπορούν να την αλλάξουν!

ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ για ένα σχολείο που ο εκπαιδευτικός θα έχει μόνιμη και σταθερή εργασία με δικαιώματα για να μπορέσει να λειτουργήσει ως παιδαγωγός.

ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ για σύγχρονες σχολικές υποδομές, χωρίς καμία έκπτωση, που να αντιστοιχούν στην εξέλιξη της κοινωνίας .

Γονείς και μαθητές έχουμε χορτάσει από  κούφια λόγια, για τις διάφορες “κοσμογονίες”. Δεν θέλουμε να μάθουμε τα παιδιά μας να είναι επαίτες για ότι δικαιούνται στη ζωή. Ξέρουμε και ζούμε καθημερινά τη μόνιμη και συνεχή υποβάθμιση και απαξίωση του σχολείου,

Η αντιπαράθεση με αυτούς τους σχεδιασμούς απαιτεί μαζικότητα,  αντοχή και ενότητα!

“Αγώνας χαμένος, είναι ο αγώνας που δεν δίνεται!”

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΓΟΝΕΩΝ

Γέργης Αναστάσιος

Λούκος Σωκράτης

Φατσιλέτος Δημήτριος