Επιτραπέζια Αντισφαίριση Αγίας Βαρβάρας: “Τι έχει να πει ο Δήμος για την παρακάτω απόφαση?”

Τις τελευταίες εβδομάδες ο αθλητικός όμιλος της πόλης μας που ασχολείται με την Επιτραπέζια Αντισφαίριση (πιγκ – πογκ) δεν μπορεί να προπονηθεί στο χώρο που επί δεκαετίες λειτουργεί σαν αθλητικός χώρος στην οδό Πλούτωνος και τον χρησιμοποιούσε για προπονήσεις και αγώνες, όπως μας πληροφόρησε στέλεχός της.

Όπως μας ενημέρωσε μέλος του Ομίλου, ο δήμος άλλαξε κλειδαριά στην πόρτα και από τότε οι αθλητές δεν μπορούν να εισέλθουν σε αυτόν για προπόνηση, με εξαίρεση το περασμένο Σαββατοκύριακο που τους επιτράπηκε η είσοδος και έδωσαν αγώνες.

Σε επικοινωνία με το δήμο, εχθές το πρωί, προκειμένου να τους δώσουν κλειδί ή να τους ανοίξει κάποιος την πόρτα για να εισέλθουν για προπόνηση, το αποτέλεσμα δεν ήταν θετικό, όπως μας είπαν.

Επειδή τα πράγματα δεν είναι απολύτως ξεκάθαρα για το τι συμβαίνει, καλό θα είναι ο δήμος, ο οποίος είναι ιδιοκτήτης του χώρου, να ενημερώσει δημόσια και υπεύθυνα τι έχει προκύψει και υπάρχει αυτή η κατάσταση με διάφορα σχόλια που την ακολουθούν στο διαδίκτυο, για να μην βγαίνουν πρόχειρα και επισφαλή συμπεράσματα.

Εχθές το απόγευμα εξ  άλλου η Επιτραπέζια Αντισφαίριση Αγίας Βαρβάρας ανάρτησε το παρακάτω έγγραφο στην ιστοσελίδα της, το οποίο μας στάλθηκε επίσης, με τίτλο: “Τι έχει να πει ο Δήμος για την παρακάτω απόφαση?”

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΦΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

Αθήνα, 13 Οκτωβρίου 2022

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Μία ακόμα πρωτοβουλία του Υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, για το Μητρώο και τη διευκόλυνση των ερασιτεχνικών ποδοσφαιρικών σωματείων, αλλά και όλων των αθλημάτων.

Οι διατάξεις επιτρέπουν πλέον και σε εκείνα τα ερασιτεχνικά σωματεία που διαθέτουν Ειδική Αθλητική Αναγνώριση και καταθέτουν οριστικά την αίτηση εγγραφή τους, μέχρι και τις 23 Οκτωβρίου, αλλά δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί η αξιολόγησή της ή/και η «θεραπεία» της, να δικαιούνται άμεσα:

 να χρησιμοποιούν αθλητικές εγκαταστάσεις που ανήκουν σε εποπτευόμενα από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου και Ιδιωτικού Δικαίου και σε ΟΤΑ α΄ και β΄ βαθμού, έως και τις 31/07/2023,