Μια παρουσίαση βιβλίου στην Ένωση Κρητών, δεν είναι απλά μια παρουσίαση βιβλίου…

Και η πλέον απλή εκδήλωση στην Ένωση Κρητών της πόλης μας μετατρέπεται ως δια μαγείας σε μια φιλική συνάθροιση ατόμων και ξεχειλίζει η καλή διάθεση και η ευχάριστη ατμόσφαιρα.

Δεν θα μπορούσε να ήταν διαφορετικά κι εχθές το βράδυ, στην παρουσίαση του βιβλίου του Κωνσταντίνου Ιωακειμίδη, με τίτλο ΕΥΦΡΟΣΥΝΗ.

Πρόκειται για ένα νέο βιβλίο του συγγραφέα αφιερωμένο στην μητέρα του, βασιζόμενο σε αφηγήσεις και σημειώσεις της.

Βιβλίο μέτριο σε όγκο, αλλά τεράστιο σε συναισθήματα, αγάπη και σεβασμό, που αναδύονται σε κάθε λέξη, πρόταση, σελίδα και κεφάλαιό του.

Μετά το σύντομο καλωσόρισμα από τον Πρόεδρο της Ένωσης κ. Παντελή Πρεντάκη, η συμπολίτισσά μας συγγραφέας κ. Πένυ Παπαδάκη μίλησε για τον συγγραφέα και το έργο του, με λόγια χωρίς στερεότυπα και ψεύτικα φτιασίδια, αλλά με λέξεις και κουβέντες όμορφες, τρυφερές, ζεστές, πραγματικές.

Η επίσης συγγραφέας κ. Δήμητρα Παναρίτη διάβασε αποσπάσματα από το έργο του Κωνσταντίνου Ιωακειμίδη με μοναδικό γλαφυρό τρόπο.

Ο ίδιος ο συγγραφέας φανερά συγκινημένος  δεν είπε πολλά, αλλά τα λίγα λόγια του, ήταν καντάρια χρυσός και για το έργο του αλλά κυρίως για το πρόσωπο που τον ενέπνευσε να το πραγματοποιήσει.

Την ΜΗΤΕΡΑ ΤΟΥ.

Από τους παρευρεθέντες που πήραν τον λόγο και μίλησαν για τον συγγραφέα και το συνολικό έργο του ξεχώρισαν τα όμορφα συναισθήματα που τρέφουν για εκείνον και τον χαρακτήρα του σαν άνθρωπο, αλλά και για την τέχνη της πένας, που με ξεχωριστό τρόπο χρησιμοποιεί.

Παρόντες δεκάδες συμπολίτες μας όλων των ηλικιών.

Μεταξύ αυτών ο π. Υπουργός κ. Μιχάλης Καρχιμάκης, ο τ. Δήμαρχος της πόλης μας κ. Γιώργος Καπλάνης, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ.κ. Μιχάλης Γιάγκας, Τασούλα Πετράκου και Σταυρούλα Μπαντούνα. Εκπρόσωποι φορέων και άλλοι πολλοί.

Παρών επίσης και ο π. Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης μας Γιατρός κ. Κωνσταντίνος Σαρόπουλος, ο οποίος μάλιστα δώρισε στην Ένωση για την βιβλιοθήκη της, μία σειρά από συγγράμματά του.

Μετά την ολοκλήρωση της παρουσίασης του βιβλίου, εμφανίστηκαν ως δια μαγείας πιατέλες με Κρητικά εδέσματα και ρακί, ολοκληρώνοντας την πλούσια πολιτιστική βραδιά που ξεκίνησε με παρουσίαση βιβλίου και ολοκληρώθηκε με την αξεπέραστη Κρητική φιλοξενία…

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ ΤΟΥ