Τυχόν αποχώρηση Καπλάνη, διευκολύνει τη μετεξέλιξη συνδυασμών της αντιπολίτευσης, σε μία νέα παράταξη…

Η προ ημερών είδηση της εφημερίδας μας, περί πιθανότητας του τ. δημάρχου της πόλης μας κ. Καπλάνη να θέσει υποψηφιότητα στο δήμο Γορτυνίας, του νομού Αρκαδίας, δημιούργησε αίσθηση στους αναγνώστες μας.

Ορισμένοι τάχθηκαν υπέρ και άλλοι κατά, μιας τέτοιας προοπτικής.

Οι πλέον διαβασμένοι και μέσα στα πράγματα, ζύγισαν τα υπέρ και τα κατά μιας τέτοιας απόφασης από πλευράς αντιπολίτευσης.

Γεννήθηκαν όμως και ορισμένα ερωτήματα:

Ποιόν ευνοεί ένα τέτοιο ενδεχόμενο;

Ποια θα είναι η τύχη της παράταξής του;

Υπάρχει αντικαταστάτης του;

Ο άλλος ισχυρός πόλος έλξης της αντιπολίτευσης στο δήμο (Γιάγκας) πως εκτιμά το νέο σκηνικό που δείχνει να διαγράφεται;

Ερωτήματα εύλογα στον κάθε συμπολίτη μας.

Βεβαίως είναι νωρίς ακόμα, με την έννοια πως ακόμα δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα ποια θα είναι τελικά η απόφαση Καπλάνη. Πρακτικά όμως όχι.

Αν θεωρήσουμε για χάριν της συζήτησης πως ο κ. Καπλάνης αποχωρεί από την Αγία Βαρβάρα και κατευθύνεται στην Πελοπόννησο, υπάρχει διάδοχη κατάσταση στην παράταξή του;

Υποθέτουμε πως μια παράταξη με τόσα χρόνια ιστορίας θα έχει.

Υπάρχουν άτομα μέσα από τα σπλάχνα της που έχουν αποδείξει την αξία τους με τη συμμετοχή τους στα του δήμου, για μεγάλο χρονικό διάστημα ή ακόμα και εκτός αυτής.

Ναι θα πει κάποιος, αλλά ο όποιος νέος επικεφαλής, θα είναι ικανός να αντιμετωπίσει τον δήμαρχο κ. Μίχο, εάν δεν υπάρξει συνεργασία με κάποια άλλη παράταξη;

Η απάντηση είναι: “όχι εύκολα”.

Μπορεί κάποια παράταξη της αντιπολίτευσης μόνη της (Καπλάνη ή Γιάγκα) να πετύχει νικηφόρο, γι αυτήν,  αποτέλεσμα στις ερχόμενες δημοτικές εκλογές, χωρίς προεκλογική και όχι “κατόπιν εορτής” συνεργασία μεταξύ τους, ανεξαρτήτως από που θα προέρχεται ο επικεφαλής;

Η απάντηση είναι: “Μάλλον δύσκολα”.

Υπάρχει μια μερίδα συμπολιτών μας πάντως, που υποστηρίζει πως τυχόν αποχώρηση Καπλάνη από τα κοινά της πόλης μας, διευκολύνει τη μετεξέλιξη των δύο παρατάξεων, σε μία νέα παράταξη, με επικεφαλής καινούργιο – φρέσκο, ή δοκιμασμένο πρόσωπο, έμπειρο, τίμιο, δημοκρατικών αντιλήψεων και φερέγγυο, (όπως οι Καπλάνης και Γιάγκας), που θα έχει την εκτίμηση του λαού.

Ο δήμαρχος κ. Μίχος αυτή τη στιγμή εμφανίζεται να έχει το πάνω χέρι.

Τον διευκολύνει επιπλέον το νέο εκλογικό σύστημα που θα ισχύσει στις ερχόμενες εκλογές και που με 43% της πρώτης Κυριακής τον αναδεικνύει ξανά δήμαρχο.

Επιπλέον έχει συνεργαζόμενο και τον συνδυασμό του κ. Βασιλάκου, ο οποίος βεβαίως δεν έχει αποφασίσει ακόμα εάν κατέβει μόνος του ή εάν θα ενσωματωθεί με την παράταξη Μίχου.

Όλα τα παραπάνω βεβαίως είναι θεωρητικά.

Όσο δεν έχουν ανακοινωθεί επίσημα από τις παρατάξεις και τους πρωταγωνιστές τι θα κάνουν, κινούνται στη σφαίρα  των υποθέσεων και των εκτιμήσεων και γράφονται για προβληματισμό και μόνο…

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ (2019)

Με καταμετρημένο το 100% των εκλογικών τμημάτων και ψηφοδελτίων, ο κ. Λάμπρος Μίχος έλαβε ποσοστό  41,62%, 5.620 ψήφους και κέρδισε 11 έδρες στο 27μελές Δημοτικό Συμβούλιο.

Δεύτερος αναδείχτηκε ο Συνδυασμός του τ. Δημάρχου κ. Γιώργου Καπλάνη με ποσοστό 21,29%, 2.875 ψήφους και εξέλεξε 6 Δημοτικούς Συμβούλους.

Ακολουθούν οι συνδυασμοί Γιάγκα με 15,74%, 4 έδρες, Βασιλάκου με ποσοστό 13,16%, 4 έδρες και Καρανάσιου με ποσοστό 8,19%, 2 έδρες.

Βεβαίως τα παραπάνω ποσοστά των περασμένων δημοτικών εκλογών δεν σημαίνει πως εξακολουθούν να ισχύουν και σήμερα. 

Κάποιοι έχασαν, κάποιοι κέρδισαν από τη δημοτική περίοδο που διανύουμε, εξ αφορμής λαθών, παραλήψεων και μη τήρησης υποσχέσεων και δεσμεύσεων και όπως όλα στη ζωή είναι ρευστά, έτσι και τα ποσοστά είναι ευμετάβληπτα, τόσο προς τα πάνω, όσο και προς τα κάτω…