Ανοικτή επιστολή του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Α Γυμνασίου προς γονείς, μαθητές, καθηγητές και Δημοτική αρχή

“Χθες το πρωί, μέλη του συλλόγου γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Γυμνασίου Αγίας Βαρβάρας, ενημερώθηκαν από γονείς της πρώτης τάξης που συγκεντρώθηκαν στο γραφείο της διεύθυνσης, ότι τα παιδιά τους δέχονται λεκτική, ψυχολογική αλλά και σωματική βία από συγκεκριμένα παιδιά.

Ως εκπρόσωποι όλων των γονέων καταδικάζουμε τέτοιες συμπεριφορές και ζητάμε να εφαρμοστούν όλα όσα προβλέπει ο κανονισμός του σχολείου ώστε αυτές οι πράξεις να μην επαναληφθούν. Οι διαφορές δεν επιλύονται με ξύλο και αν κάποιο παιδί νιώθει αδικημένο, εμείς είμαστε ανοικτοί να το ακούσουμε.

Στόχος μας είναι να προβούμε σε συζήτηση με όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές και με αίτημα πρόσθετης αρωγής από τον Δήμο σε επιπλέον υποστήριξη από κοινωνικό λειτουργό, ώστε αυτά τα θέματα να επιλυθούν πρωτίστως παιδαγωγικά αλλά και άμεσα!

Επιπλέον το θέμα της μη πλήρους κάλυψης ακόμη σε εκπαιδευτικό προσωπικό, πέρα από την απώλεια ωρών διδασκαλίας, οδηγεί και στην μη ύπαρξη διαθέσιμων εκπαιδευτικών για επιτήρηση, ώστε να αποφεύγονται τα θέματα μεταξύ μαθητών, όπως παραπάνω αναφέρονται.

Ευελπιστούμε ότι τα θέματα αυτά που παρουσιάστηκαν με την έναρξη της σχολικής χρονιάς και επέφεραν κάποια αναστάτωση στην σχολική ζωή, θα επιλυθούν όπως αναφέρθηκε σε παιδαγωγικά πλαίσια και θα είμαστε σε ανοικτή επικοινωνία με τους γονείς για ό,τι νεότερο.

Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Α Γυμνασίου