Άστατος ο καιρός αυτήν την εβδομάδα-Αναλυτική πρόγνωση

Συνεχείς ήταν οι εναλλαγές και η αστάθεια στο σκηνικό του καιρού την Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου, με συννεφιά και τοπικές βροχές στη Μακεδονία, την ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια, οι οποίες μάλιστα θα γίνουν ισχυρότερες το βράδυ σε Μακεδονία και Θεσσαλία.

Η αστάθεια του καιρού θα συνεχiστεί και σήμερα Δευτέρα 5/9, για την οποία η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία αναφέρει:

Στη Μακεδονία, την Ήπειρο, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και τις πρωινές ώρες στο βόρειο Ιόνιο, προβλέπεται άστατος καιρός κατά περιόδους νεφελώδης, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα τα οποία στην κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία και τις Σποράδες πιθανώς πρόσκαιρα μέχρι το μεσημέρι να είναι ισχυρά, από το απόγευμα θα εξασθενήσουν και στις περισσότερες περιοχές ο καιρός θα βελτιωθεί. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις, οι οποίες στα ηπειρωτικά και την Κρήτη τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και στα ηπειρωτικά σποραδικές καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 4 με 5, στα ανατολικά 5 με 7 και στο Αιγαίο βαθμιαία τοπικά 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα ανατολικά και θα φτάσει στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, τις Κυκλάδες και τη βόρεια Κρήτη τους 28 με 29 βαθμούς, και στην υπόλοιπη χώρα τους 30 με 32 βαθμούς Κελσίου.

Την Τρίτη αναμένονται στη Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και τη βόρεια Κρήτη παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα βόρεια ορεινά πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε στα ορεινά της Ηπείρου εδέχεται να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 5 με 7 και τοπικά στο Αιγαίο 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα βόρεια.

Την Τετάρτη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ανατολικά ηπειρωτικά και τη βόρεια Κρήτη, όπου θα σημειωθούν λίγες τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 4 και στα ανατολικά 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Πέμπτη και Παρασκευή ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα βόρεια ορεινά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 4, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο πρόσκαιρα την Πέμπτη τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως την Παρασκευή.

πηγή: Aftodioikisi.gr