Αγριογούρουνα στο Χαϊδάρι: Tοποθετήθηκαν οι πρώτες προειδοποιητικές πινακίδες για τους οδηγούς

Προειδοποιητικές πινακίδες για την παρουσία αγριογούρουνων τοποθετήθηκαν από την περιφέρεια Αττικής μόλις μερικά χιλιόμετρα από το κέντρο της Αθήνας.

Ειδικότερα, πρόκειται για τρεις πινακίδες που τοποθετήθηκαν στην περιοχή του Δαφνίου κοντά στην Ιερά Μονή Δαφνίου, στο ρεύμα της Λεωφόρου Αθηνών προς Αθήνα.

Σύμφωνα με το aftodioikisi.gr, στο παρακείμενο άλσος έχουν βρει καταφύγιο αγριογούρουνα, τα οποία αναζητώντας την τροφή τους φτάνουν έως και τη Λεωφόρο Αθηνών. Οι οδηγοί, λοιπόν, θα πρέπει στο συγκεκριμένο τμήμα του δρόμου να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να μειώνουν την ταχύτητά τους ώστε να έχουν μεγαλύτερα περιθώρια αντίδρασης στην περίπτωση που κάποιο ζώο βρεθεί στην άσφαλτο.

Η αύξηση του πληθυσμού των αγριογούρουνων ακόμα και σε κατοικημένες περιοχές της χώρας αποτελεί σοβαρό κίνδυνο για τους οδηγούς αυτοκινήτων ή μοτοσικλετών, οι οποίοι μπορεί αν δεν αντιδράσουν άμεσα να πέσουν πάνω τους.

Τα ατυχήματα που έχουν ήδη καταγραφεί είναι αρκετά και πολλά από αυτά σοβαρά, καθώς σε ορισμένες περιπτώσεις κόστισαν ακόμα και ανθρώπινες ζωές.

πηγή: The LiFO team – φωτο: carandmotor.gr