Αντιγόνη Ντρισμπιώτη: Πρωταθλήτρια Ευρώπης και στα 20χλμ. βάδην – Χρυσάφι και από την εκπληκτική Τζένγκο

Η Ελληνίδα κορυφαία αθλήτρια κάνει το double στο Μόναχο και φεύγει με δύο το «χρυσά» μετάλλια

Η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη έγραψε ιστορία στο Μόναχο.

Η “χρυσή” πρωταθλήτρια Ευρώπης στα 35 χλμ. βάδην έκανε ένα ανεπανάληπτο double, κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο και στα 20 χλμ. βάδην στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου.

Η σπουδαία Ελληνίδα αθλήτρια έγραψε ιστορία στη γερμανική πόλη, μιας και ανέβηκε στην κορυφή της Ευρώπης και στα 20χλμ. βάδην.

Στίβος: Χρυσάφι και από την εκπληκτική Τζένγκο

Η εκπληκτική Ελίνα Τζένγκο χάρισε στον ελληνικό στίβο το τέταρτο χρυσό μετάλλιο, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που ολοκληρώνεται στο Μόναχο.

Η Ελληνίδα ακοντίστρια, που έχει καταγωγή από την Αλβανία, εξαφάνισε το ακόντιο στη δεύτερη προσπάθεια της (65,81 μ.) και πήρε προβάδισμα περίπου 5 μέτρων από τις άλλες αθλήτριες!

Η Τζένγκο έτρεξε αμέσως στην εξέδρα και αγκάλιασε τον προπονητή της, Αντώνη Παπαμαρκάκη.

Στο υπόλοιπο του τελικού δεν καρδιοχτύπησε ούτε για μία στιγμή. Μάλιστα στην έκτη προσπάθεια επιβεβαίωσε την υπεροχή της με βολή στα 64,57 μ.  Ακολούθησε έξαλλο πανηγύρι στην κερκίδα.

Η νικητήρια βολή, κορυφαία φέτος στον κόσμο, αποτελεί και ατομικό ρεκόρ της 19χρονης Τζένγκο, που δεν είχε ρίξει ποτέ πάνω από τα 65,40 μ., που πέτυχε πριν από μερικές εβδομάδες στην Οστράβα. Η νέα πρωταθλήτρια Ευρώπης Θα κλείσει τα 20 χρόνια της σε 2 εβδομάδες.

Η Ελίνα Τζένγκο είναι παιδί μεταναστών από την Αλβανία, αλλά γεννήθηκε και μεγάλωσε στη βόρεια Ελλάδα. Το ελληνικό διαβατήριο το απέκτησε μόλις πριν από 4 χρόνια.

Στο φινάλε το αγώνα, η έφηβη Ισπανίδα Αντριανα Βιλάγκος έριξε 62,01 μ. και άφησε στην τρίτη θέση την 41χρονη Τσέχα Μπάρμπορα Σποτάκοβα, η οποία ανέβηκε στο βάθρο με επίδοση 60,68 μ

Είχαν προηγηθεί το δεύτερο χρυσό μετάλλιο της Αντιγόνης Ντρισμπιώτη στο βάδην (νταμπλ στα 20 και 35 χιλιόμετρα), ενώ ο Μίλτος Τεντόγλου θριάμβευσε στον τελικό του άλματος εις μήκος στις αρχές της εβδομάδας. Η συλλλογή των ελληνικών μεταλλίων στο Μόναχο συμπληρώνεται από το ασημένιο της Κατερίνας Στεφανίδη στο επί κοντώ.

Θυμίζουμε ότι το 2020 η Τζένγκο είχε πετύχει παγκόσμιο ρεκόρ νεανίδων (63,96 μ.), το οποίο όμως δεν κατακυρώθηκε ποτέ, διότι δεν υπήρχε πρόβλεψη για ντόπινγκ κοντρόλ στο στάδιο των Ιωαννίνων.

πηγή: Documento