Παράδοση δωρεάν υγειονομικού υλικού στον Αστικό Μη Κερδοσκοπικό Συνεταιρισμό «ΕΔΡΑ».

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΔΥΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ
Περιστέρι, 21 Ιουλίου 2022

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Παράδοση δωρεάν υγειονομικού υλικού στον Αστικό Μη Κερδοσκοπικό Συνεταιρισμό «ΕΔΡΑ».

Στο πλαίσιο στήριξης και προστασίας των κοινωνικά ευάλωτων ομάδων, ο Αντιπεριφερειάρχης της Περιφερειακής Ενότητας του Δυτικού Τομέα Αθηνών, κ. Α. Λεωτσάκος, ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα του Αστικού Μη Κερδοσκοπικού Συνεταιρισμού «ΕΔΡΑ», που εδρεύει στο Ίλιον, για δωρεάν παροχή 600 rapid test. Η παράδοση του υγειονομικού υλικού πραγματοποιήθηκε από την Επιστημονική Συνεργάτη του Αντιπεριφερειάρχη, κ. Α. Παπασπύρου, την οποία υποδέχθηκε στις εγκαταστάσεις των Δομών η Συντονίστρια Οικοτροφείου «Ιπποκράτης ΙΙ», κ. Ρ. Μποντόζη.

Καθημερινά οι Δομές Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης του φορέα (2 Οικοτροφεία και 2 Προστατευόμενα Διαμερίσματα) εξυπηρετούν μεγάλο αριθμό ευπαθών ατόμων που χρήζουν βοήθειας, με στόχο την κάλυψη των βασικών βιοτικών τους αναγκών και την κοινωνική τους ένταξη. Δεδομένης της υγειονομικά επιβαρυμένης κατάστασης, η παροχή αυτοδιαγνωστικών τεστ συντελεί σημαντικά στην προστασία και την ασφάλεια τόσο του προσωπικού όσο και των εξυπηρετούμενων του φορέα. Μάλιστα ο φορέας τηρεί απαρέγκλιτα τα υγειονομικά πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ, καθώς η διενέργεια των τεστ πραγματοποιείται από το νοσηλευτικό προσωπικό που απασχολείται στις δομές του.

Η Περιφέρεια Αττικής και ο Περιφερειάρχης Αττικής, κ. Γ. Πατούλης, δημιουργούν ένα αποτελεσματικό δίκτυο κοινωνικής προστασίας και βρίσκονται δίπλα στους συμπολίτες μας που έχουν πραγματικά ανάγκη, έχοντας διαρκώς ως προτεραιότητα τη βελτίωση της καθημερινότητάς τους και τη διασφάλιση της κοινωνικής συνοχής. Επενδύουμε σε δομές που ασκούν λειτούργημα και κοινωφελές έργο, και στόχος μας είναι να τις στηρίζουμε με σχέδιο, όραμα και ανθρωπιά, αναδεικνύοντας την Αττική ως Περιφέρεια Ανθρωπιάς και Αλληλεγγύης.

Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη
ΠΕ Δυτικού Τομέα Αθηνών
ant.dta@patt.gov.gr