Αποχώρησε από τις Κοινωνικές Υπηρεσίες του δήμου η κ. Σταυρούλα Κοφινά

Η κ. Σταυρούλα Κοφινά, από τα πολύ καλά άτομα που πέρασαν από υπεύθυνες θέσεις στο δήμο μας, αποχώρησε εχθές από τις υπηρεσίες του δήμου και πλέον εργάζεται στο “Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου”.
Φεύγοντας από το δήμο μας τον οποίο υπηρέτησε με ζήλο και αγάπη, μας έστειλε το παρακάτω κείμενο που απευθύνεται σε όλους μας:
“Αποχωρώ σήμερα από τις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου Αγίας Βαρβάρας μετά από 25 χρόνια δουλειάς για να υπηρετήσω στο πεδίο της μετανάστευσης.
Θέλω να πιστεύω ότι αυτά τα χρόνια έκανα μόνο καλό και μόνο πρόσφερα.
Ευχαριστώ  από καρδιάς όλους όσους συνεργάστηκα και δημιουργησαμε μαζί.
Κρατάω μέσα μου μόνο τα καλά, τις ωραίες ιδέες τους ωραίους ανθρώπους τις ωραίες στιγμές. Βαδίζω στην πόλη και βλέπω ανθρώπους που προχώρησαν στη ζωή τους γιατί κάποιος τους πίστεψε και τους στήριξε σε δύσκολες στιγμές και νοιώθω ότι κάπου συνεβαλα  και εγώ σε αυτά τα μικρά θαύματα.
Η κοινωνική εργασία με την κοινότητα παραμένει στη καρδιά μου ως επιστήμονας.
Σας αποχαιρετώ με ένα άρθρο που είχα δημοσιεύσει για την πόλη της Αγίας Βαρβάρας που πολλοί από εσάς με βοήθησαν με συνεντεύξεις να εκπονηθεί και που για μένα μαρτυρά σε τι σπουδαία πόλη μεγάλωσα.
Να είμαστε όλοι περήφανοι για την Αγία Βαρβάρα μας γιατί οι άνθρωποι εδώ ξέρουν να παλεύουν το άδικο και τις δυσκολίες..
Θα χαιρετιομαστε πλέον απλά και καθημερινά στο δρόμο. 
 Σταυρουλα Κοφινα
Κοινωνική Λειτουργός – Κοινωνική Επιστήμονας 
Διδάκτορας Κοινωνικής Πολιτικής” 

Το Δικαίωμα στην Πόλη: η Χωρική Προσέγγιση Ζητημάτων Κοινωνικής Πολιτικής μέσα από το Παράδειγμα του Δήμου Αγίας Βαρβάρας

Δημοσιευμένα: Jul 10, 2017

Περίληψη

Ο χώρος είναι μια παραμελημένη διάσταση στην κοινωνική πολιτική, παρόλο που μεγάλο μέρος της παραγωγής, κατανομής και διαχείρισης αστικών πόρων – υγεία, εκπαίδευση, απασχόληση, κοινωνική φροντίδα – αποτελούν βασικό πεδίο δράσης της. Ωστόσο οι μεταβολές που συντελούνται στο παραδοσιακό κράτος πρόνοιας, αναδεικνύουν την χωρική διάσταση κυρίως στις πολιτικές για την αντιμετώπιση του κοινωνικού αποκλεισμού. Στο πλαίσιο αυτό, συσχετίζεται η κατοίκιση στο χώρο με την πρόσβαση ή τον αποκλεισμό από αστικούς πόρους, ευκαιρίες, προνόμια και δικαιώματα και αναδεικνύονται οι κοινωνικές ανισότητες και διαιρέσεις της αστικής οργάνωσης, στις χωρικές συγκεντρώσεις της φτώχειας και του πλούτου. Στην παρούσα έρευνα, μελετάται η επίδραση του χωρικού παράγοντα στην παραγωγή διαχωρισμών και ανισοτήτων μέσα από το παράδειγμα της πόλης της Αγίας Βαρβάρας. Μελετώνται οι επιπτώσεις που ασκεί η κατοίκιση στην ποιότητα διαβίωσης, στην πρόσβαση σε αστικούς πόρους και στην πολιτική και κοινωνική συμμετοχή σε μία πόλη, θύλακα φτώχειας και ανεργίας, που βιώνει διαχρονικά τον εδαφικό στιγματισμό, λόγω της πολυπολιτισμικής της σύνθεσης, καθώς ενσωματώνει μια από τις μεγαλύτερες κοινότητες Ρομά στην Ελλάδα.