Ανοικτή πρόσκληση από το Δήμο Ναυπλιέων στην Ένωση Κρητών της πόλης μας για συμμετοχή σε όλες τις μεγάλες εκδηλώσεις του

Από αρχαιοτάτων χρόνων, οι δεσμοί μεταξύ Κρήτης και Αργολίδας, ήταν ιδιαίτερα στενοί, τόσο στον εμπορικό όσο και στον πολιτιστικό τομέα. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε, το πόσο επηρεάστηκε ο Μυκηναϊκός πολιτισμός από τον Μινωικό.

Το αντάμωμα των δύο πολιτισμών, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν, το Σαββατόβραδο 25 Ιουνίου, κάτω από το ονομαστό Παλαμήδι, στην πόλη του Ναυπλίου, δεκάδες ντόπιοι και εκατοντάδες τουρίστες, αφού επίσημη καλεσμένη του Δήμου Ναυπλιέων ήταν η Ένωση Κρητών της πόλης μας “Η Μεγαλόνησος” και άλλα κρητικά σωματεία.

Η Ένωση Κρητών ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του δημάρχου Ναυπλιέων κ. Δημήτριου Κωστούρου και με την παρουσία της εμπλούτισε την εκδήλωση “Κρητικό Αντάμωμα – Χίλια Καλώς Εσμίξαμε”, καταχειροκροτούμενη από τους τυχερούς ντόπιους και εκδρομείς, που είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν από κοντά Σούστα, Μαλεβιζιώτη, Πεντοζάλι κι άλλους χορούς.

Κι όταν η δροσερή καλοκαιρινή νύχτα του Ιούνη άπλωνε το πέπλο της πάνω από το Παλαμήδι κι ο ήχος της γλυκιάς κρητικής λύρας αντιλαλούσε στα πέτρινα του κάστρου και με το φεγγάρι ακόμα γεμάτο, όλοι εκστασιασμένοι και μαγεμένοι δεν έχαναν δευτερόλεπτο από τις κινήσεις των χορευτών και τον ήχο, που τους είχαν καθηλώσει.

Το χορευτικό τμήμα της Ένωσης της πόλης μας, όπως και των υπολοίπων κρητικών φορέων, παρουσίασαν μέσα από τους χορούς τους, ένα μέρος της πολιτιστικής κουλτούρας της Κρήτης, μεταδίδοντας το κέφι και το πάθος τους σε ολόκληρη την πόλη.

Και αυτό, έγινε σαφές από την πρώτη στιγμή, που παρέες κρητών και κρησσών με τις παραδοσιακές φορεσιές τους, πραγματοποίησαν καντάδα στα πλακόστρωτα πανέμορφα στενά της ιστορικής πόλης.

Η ολοκλήρωση του περάσματος της Ένωσης της πόλης μας, από την πρώτη πρωτεύουσα της Ελλάδας, ολοκληρώθηκε με την κεντρική εκδήλωση στη μεγάλη και κατάμεστη από κόσμο, πλατεία του Ναυπλίου, όπου και τιμήθηκε από τον δήμαρχο κ. Κωστούρο, ο οποίος εξέφρασε τις ευχαριστίες του και μετέφερε εκείνες του Δημοτικού Συμβουλίου και των πολιτών, για την ανταπόκριση στο κάλεσμα και την υπέροχη βραδιά που τους χάρισαν.

Τον ιδιαίτερο έπαινο παρέλαβε εκ μέρους της Ένωσης ο πρόεδρος της κ. Παντελής Πρεντάκης, ο οποίος φανταζόμαστε θα κοσμεί τα γραφεία της Ένωσης, υπενθυμίζοντας στους πάντες το σημαντικότατο ρόλο που παίζει στα πολιτιστικά δρώμενα, όχι μόνο της πόλης μας, αλλά και εκτός των ορίων της Αγίας Βαρβάρας, γεγονός αδιαμφισβήτητο πλέον ακόμα και για τους ελάχιστους εθελοτυφλούντες.

Με την εκδήλωση και την πολύ καλή παρουσία της Ένωσής της πόλης μας, ασχολήθηκε ο έντυπος και ηλεκτρονικός τύπος της Αργολίδας, μεταφέροντας πλέον στους νέους την “υποχρέωση” να συνεχίσουν το δημιουργικό έργο των μέχρι τώρα διοικήσεών της.

Σημειώνουμε πως εκτός από τις ευχαριστίες του Δήμου Ναυπλιέων, ο Αντιδήμαρχος αρμόδιος για τον πολιτισμό δήλωσε πως πλέον η Ένωση έχει ανοικτή πρόσκληση για όλες τις εκδηλώσεις της πόλης.