Ο Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών, για την σύσκεψη φορέων της περιοχής ενάντια στην ακρίβεια

Δελτίο τύπου

για την σύσκεψη φορέων της περιοχής ενάντια στην ακρίβεια

Με πρωτοβουλία του Δημοκρατικού Συλλόγου Γυναικών Αγίας Βαρβάρας πραγματοποιήθηκε σύσκεψη φορέων στην περιοχή για την ανάγκη μαζικής συλλογικής δράσης κόντρα στην ακρίβεια και τις αυξήσεις στο ρεύμα, για μέτρα προστασίας του λαϊκού εισοδήματος.

Στην σύσκεψη παρευρέθηκαν η Ένωση Γονέων Αγίας Βαρβάρας, μέλη ΔΣ δημοτικών σχολείων της περιοχής, το σωματείο συνταξιούχων ΙΚΑ Αιγάλεω-Αγίας Βαρβάρας- Χαϊδαρίου, το παραρτήματα του ΕΣΥΝ στην περιοχή, το σωματείο ΟΤΑ Αγίας Βαρβάρας, η Ένωση Κρητών Αγίας Βαρβάρας, καθώς και μέλη του σωματείου συνταξιούχων ΟΑΕΕ.

Η κεντρική τοποθέτηση έγινε από την Γκιτάκου Μαρία, πρόεδρο του Δημοκρατικού Συλλόγου Γυναικών Αγίας Βαρβάρας η οποία αφού χαιρέτησε την ανταπόκριση των συλλόγων και των φορέων της περιοχής, τόνισε μεταξύ άλλων τόνισε ότι:

«Σήμερά χρειάζεται να δυναμώσει η κοινή μας πάλη ενάντια στην πολιτική που σε καιρούς ειρήνης τσακίζει μισθούς και δικαιώματα, ενώ σε καιρούς πολέμου μας φορτώνει ξανά το λογαριασμό. Κριτήριο όμως για εμάς τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους, του άνεργους, τους συνταξιούχους- γυναίκες και άνδρες είναι η δική μας ζωή, οι δικές μας αντοχές, οι δικές μας ανάγκες. Δεν μπορούμε να συμβιβαστούμε με την ολομέτωπη επίθεση στο εισόδημα και στα δικαιώματά μας από τη σημερινή κυβέρνηση, που συνεχίζει το έργο των προηγούμενων κυβερνήσεων για να στηρίξει τις προτεραιότητες των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Πραγματική ασπίδα προστασίας είναι η πάλη με κριτήριο της σύγχρονες κοινωνικές ανάγκες μας στην εργασία, στην υγεία, στη μόρφωση των παιδιών μας. Με τη συλλογική μας οργάνωση χτίζουμε κυματοθραύστη για να αντιμετωπίσουμε την πολιτική που λογαριάζει τις ζωές μας με τη λογική του “κόστους- οφέλους”, με κριτήριο το κέρδος των μονοπωλίων.»

Στην συνέχεια ακολούθησαν παρεμβάσεις από τους φορείς που συμμετείχαν στην σύσκεψη, οι οποίοι ανέδειξαν τα ζητήματα που αντιμετωπίζουν τα μέλη τους τόσο στο ζήτημα της ακρίβειας όσο και της υγείας και τόνισαν την ανάγκη η επιτροπή κατά της ακρίβειας να αποτελέσει το αποκούμπι του λαού και της νεολαίας στην Αγία Βαρβάρα, ενάντια στην επίθεση που δεχόμαστε.

Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών Αγίας Βαρβάρας