“Ξέσπασε πόλεμος” μεταξύ συναδέλφων για το ποιος φταίει για το κατάντημα των οχημάτων του δήμου

Όταν γράφαμε προχθές για τον γερασμένο στόλο οχημάτων του δήμου μας, https://proodeutiki.gr/?p=164148 δημοσιεύοντας μάλιστα και φωτογραφία ενός από αυτά, πιστεύαμε πως οι εργαζόμενοι τουλάχιστον του δήμου, θα έδειχναν την ικανοποίησή τους, επειδή αφορά την ασφάλειά τους κυρίως.

Δεν μπορούσαμε να φανταστούμε πως θα “ξεσπούσε πόλεμος” μεταξύ συναδέλφων για το ποιος φταίει για το κατάντημα αυτό των οχημάτων και η συζήτηση μεταξύ τους, με σχόλια που ξεπέρασαν τα 60, δεν θα επικεντρώνονταν στα επικίνδυνα αυτά οχήματα.

Οι μεταξύ τους σπόντες και υπονοούμενα δεν συνάδουν με το συνδικαλιστικό κίνημα και με τα συμφέροντά τους και οι απαξιωτικές φράσεις όπως “έγινες άνθρωπος” δείχνουν άλλα πράγματα που είναι μακριά από τα συμφέροντα των εργαζομένων και τον κοινό αγώνα που πρέπει να διεξάγουν.

Οι δήμαρχοι και οι δημοτικές αρχές, έρχονται και παρέρχονται.

Οι εργαζόμενοι παραμένουν στα πόστα τους με κάθε εκλεγμένο και είναι καλύτερα να μην ταυτίζονται με αυτούς και τα πάθη τους…

Παρακάτω αναδημοσιεύουμε το σχόλιο του Προέδρου του Σωματείου Εργαζομένων στο Δήμο κ. Γιώργου Οικονόμου, επί του έντονου διαλόγου, ο οποίος ορισμένες φορές “ξέφυγε” κυριολεκτικά και αντί ο ένας εργαζόμενος να στηρίζει τον άλλον, τον “κάρφωνε” κανονικότατα σε σημείο να αναρωτιέται κανείς εάν αυτά τα άτομα συνυπάρχουν στον ίδιο εργασιακό χώρο και έχουν τις ίδιες κοινές εργασιακές αξίες και επιδιώξεις: