Μεγάλη απήχηση στο κοινό είχε η Έκθεση Ζωγραφικής αφιερωμένη στη «Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου και την ιστορία του»

Μεγάλη απήχηση στο κοινό είχε η Έκθεση Ζωγραφικής αφιερωμένη στη «Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου και την ιστορία του» με έργα της Μαρίας Σιδέρη, Ζωγράφου – Αγιογράφου, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Συλλόγου Ποντίων “Ο ΦΑΡΟΣ”.

Την Παρασκευή 20 Μαΐου 2022, πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της Έκθεσης παρουσία της Ζωγράφου και του Ιστορικού κ. Βασίλη Τσενκελίδη.


Και ενώ τα έργα θα παρέμεναν στο Σύλλογο ως τις 22 Μαΐου, το ενδιαφέρον και η επισκεψιμότητα ήταν τόσο μεγάλη που η Έκθεση λειτούργησε ως 27/5.
Σχολεία, οικογένειες, εκπρόσωποι αδελφών σωματείων, μικροί και μεγάλοι, Πόντιοι και Μη Πόντιοι, θαύμασαν τα έργα τέχνης, που αναφερόντουσαν στη Γενοκτονία, αλλά και στις περιόδους που ο Πόντος ανθούσε.

Η Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Σοφία Σαββίδου, τα απογεύματα Κυριακής Μαϊου, οδηγούσε νοερά το κοινό στην Αλησμόνητη Πατρίδα του Πόντου με αφήγηση και οπτικοακουστικό υλικό.


Η ατμόσφαιρα, τα χρώματα των πινάκων, τα θέματα απεικόνισης, η κατάλληλα διαμορφωμένη και διακοσμημένη αίθουσα του Συλλόγου, αποτέλεσε πόλο έλξης για το κοινό με στόχο την διατήρηση και διάδοση της ιστορίας και του πολιτισμού του Πόντου.