Μόνο η μία από τις τέσσερεις γραμμές των πυλώνων μεταφέρουν ρεύμα για τις ανάγκες της πρωτεύουσας – Οι άλλες τρεις προωθούν ρεύμα σε άλλες περιοχές από το ΡΟΥΦ

Συναντηθήκαμε τυχαία με άνθρωπο που εργάζεται στον ΑΔΜΗΕ και συζητήσαμε σχετικά με τους πυλώνες που διασχίζουν την πόλη μας και την προοπτική απομάκρυνσής τους από το δήμο μας.

Ακούστηκε διστακτικός ως προς την θετική εξέλιξη ενός τέτοιου εγχειρήματος, λόγω του υψηλού κόστους, τουλάχιστον για το άμεσο μέλλον, εκτός κι αν υπάρξει πραγματικό ενδιαφέρον γι αυτό το σημαντικό έργο

Με την ευκαιρία πληροφορηθήκαμε τα εξής ενδιαφέροντα:

Οι τρεις από τις τέσσερεις γραμμές που διασχίζουν την πόλη μας, μεταφέρουν ρεύμα και τροφοδοτούν με ηλεκτρική ενέργεια άλλες περιοχές με πηγή το ΚΙΤ του ΡΟΥΦ, ενώ μόλις η μία μεταφέρει ρεύμα από την επαρχία προς το ΚΙΤ ΡΟΥΦ.

Συγκεκριμένα βλέποντας την κορυφογραμμή του βουνού:

Η δεξιά πρώτη γραμμή πυλώνων  μεταφέρει ρεύμα από το ΡΟΥΦ στο ΣΧΟΙΜΑΤΑΡΙ. Στους πυλώνες αυτούς υπάρχει ένα νούμερο με τα αρχικά ΡΣ.

Η δεύτερη γραμμή πυλώνων, από δεξιά προς τα αριστερά, μεταφέρει ρεύμα από το ΡΟΥΦ στο ΑΛΙΒΕΡΙ. Στους πυλώνες αυτούς υπάρχουν τα αρχικά ΡΑ.

Η τρίτη γραμμή πυλώνων, πάλι προς τα αριστερά, μεταφέρει ρεύμα από το ΑΓΡΙΝΙΟ στο ΡΟΥΦ (η παλαιότερη γραμμή, από το 1960 και η ισχυρότερη) με αρχικά ΑΡ.

Η τέταρτη γραμμή πυλώνων, η αριστερή στη φωτογραφία μας, μεταφέρει ρεύμα από το ΡΟΥΦ στην ΚΟΥΜΟΥΝΔΟΥΡΟΥ. Αρχικά ΡΚ.

Πληροφορηθήκαμε επίσης πως δεν ισχύει πως η μία γραμμή είναι απενεργοποιημένη.

Όλες οι γραμμές είναι σε λειτουργία.