Με ιδιαίτερη λαμπρότητα ο Σύλλογος Ποντίων “Ο ΦΑΡΟΣ” πραγματοποίησε εκδήλωση για την «ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ»

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα ο Σύλλογος Ποντίων “Ο ΦΑΡΟΣ” πραγματοποίησε εχθές το βράδυ εκδήλωση για την «ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ».

Από την Εστία Ποντίων, στην οδό Μ. Αλεξάνδρου ξεκίνησε Λαμπαδηφορία η οποία μέσα από κεντρικούς δρόμους κατέληξε στην πλατεία 19 Μάη, η οποία ήταν γεμάτη από συμπολίτες μας Πόντιους και μη.

Ακολούθησε Επιμνημόσυνη δέηση και  εισήγηση για τη «Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου» από την Πρόεδρο του Συλλόγου κ. Σοφία Σαββίδου.

Ακολούθησαν Δρώμενα, Ποιήματα, Συγκινητικές Αφηγήσεις, Τραγούδια Μνήμης Γενοκτονίας και φυσικά χορός Σέρρα.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν Βουλευτές, π. Υπουργοί, πολιτευτές, ο δήμαρχος κ. Μίχος με αντιδημάρχους του και στελέχη της διοίκησης, ο τ. δήμαρχος κ. Καπλάνης, ο επικεφαλής της παράταξης “ΔΥΝΑΤΗ ΠΟΛΗ” κ. Μιχάλης Γιάγκας, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ανδρέας Λεωτσάκος, ο τ. Αντιδήμαρχος κ. Σάββας Σαββίδης, πιθανότατα κι άλλοι που λόγω του πλήθους ίσως δεν διακρίναμε και δεκάδες συμπολιτών μας.

Στην κάτω φωτογραφία μας οι κ.κ. Γιάννης Σαββίδης, ο υπ. Βουλευτής Λακωνίας συμπολίτης μας κ. Νίκος Σπανάκος, ο π. υπουργός κ. Μιχάλης Καρχιμάκης και ο Δημ. Σύμβουλος της πόλης μας κ. Σάββας Σαββίδης.