Γιάννης Τσούνης: “Παιδιά και αποπαίδια…”


Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ!!!

Η Κυβέρνηση θέλοντας να δείξει το κοινωνικό της πρόσωπο (!!!) αποφάσισε να καταβάλλει μισθούς και συντάξεις πριν το Πάσχα. Γνωρίζει συνεπώς πως με την σημερινή ακρίβεια, ο μισθός τελειώνει πολύ πριν βγει ο μήνας!

Η ευαισθησία αυτή αφορά …ΟΛΟΥΣ;;;;;

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε (13.04.2022) το υπουργείο Οικονομικών, «το Υπουργείο Οικονομικών, με κοινωνική ευαισθησία και έχοντας υπόψη τις αυξημένες ανάγκες του πληθυσμού ενόψει του Πάσχα, μετά από συντονισμένες ενέργειες του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, της Ενιαίας Αρχής Πληρωμών και των Διατραπεζικών Συστημάτων ΔΙΑΣ, προγραμματίζει την πληρωμή της μισθοδοσίας των υπαλλήλων της Κεντρικής Διοίκησης και των Σωμάτων Ασφαλείας το απόγευμα της Μεγάλης Πέμπτης 21 Απριλίου 2022, έναντι της Τρίτης 26 Απριλίου 2022 που ήταν προγραμματισμένη»

Μετά από επικοινωνία και με την Ενιαία Αρχή Πληρωμών ενημερωθήκαμε πως …η ευαισθησία δεν επαρκούσε προκειμένου και οι εργαζόμενοι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να μπορέσουν να κάνουν ΠΑΣΧΑ! Παρότι πληρώνονται και αυτοί μέσω της Ενιαίας Αρχής Πληρωμών η απόφαση της Κυβέρνησης αφορά μόνο την Κεντρική Διοίκηση και τα Σώματα Ασφαλείας!

Σύμφωνα με την Κυβέρνηση οι εργαζόμενοι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης παίρνουν παχυλό μισθό που επαρκεί για τα ψώνια του Οβελία οπότε και δεν ήταν αναγκαίο να εισπράξουν …την Κυβερνητική κοινωνική ευαισθησία ενόψει του Πάσχα!!!

ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟΠΑΙΔΙΑ !!!

Η πρόδηλη διακριτική δυσμενής μεταχείριση της Κυβέρνησης στους εργαζόμενους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης προκαλεί όχι μόνο αισθήματα απογοήτευσης και αγανάκτησης αλλά και οργής !!!

Με δεδομένο πως το σύνολο των Τμημάτων Μισθοδοσίας των Δήμων έχουν ήδη αποστείλει τα σχετικά αρχεία στην Ενιαία Αρχή Πληρωμών ελπίζω έστω και την τελευταία στιγμή να ληφθούν οι σωστές αποφάσεις…

Γιάννης Τσούνης

Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας της ΠΟΕΟΤΑ