Οδηγίες από την Περιφέρεια Αττικής για τις εκλογές

Στις Βουλευτικές εκλογές της Κυριακής 20 Σεπτεμβρίου δεν τίθεται στο ψηφοδέλτιο σταυρός προτίμησης υπέρ υποψηφίων, δεδομένου ότι οι υποψήφιοι εκλέγονται κατά τη σειρά που αναγράφονται στο συνδυασμό του κόμματος (λίστα). Ωστόσο σε περίπτωση που τεθεί σταυρός προτίμησης, το ψηφοδέλτιο αυτό δεν είναι άκυρο και προσμετράται υπέρ του συνδυασμού.

Σύμφωνα με τις διατάξεις του ΠΔ 66/2015 οι εκλογές θα διεξαχθούν την Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2015 και η ψηφοφορία θα διαρκέσει από ώρα 07.00 έως ώρα 19.00.

Οι ετεροδημότες κάτοικοι της Περιφέρειας Αττικής μπορούν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα ψηφίζοντας για τη βασική εκλογική περιφέρεια στα 182 εκλογικά τμήματα ετεροδημοτών εφόσον είχαν υποβάλει σχετική αίτηση έως την 30η Ιουνίου 2015 και περιελήφθησαν σε ειδικούς εκλογικούς καταλόγους.

Δικαίωμα ψήφου στις βουλευτικές εκλογές έχουν οι Έλληνες και Ελληνίδες που έχουν συμπληρώσει 18ο έτος της ηλικίας τους, είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους των δήμων του κράτους και δεν έχουν στερηθεί το δικαίωμα του εκλέγειν.
Οι εκλογείς μπορούν να μάθουν που ψηφίζουν : α) μέσω του Διαδικτύου www.ypes.gr (Μάθε που ψηφίζεις) και β) καλώντας στο τηλεφωνικό κέντρο του ΥΠΕΣ: 2131361500.

Πηγή: www.patt.gov.gr