22χρονος φοιτητής βρήκε τραγικό θάνατο, όταν καταπλακώθηκε από τοίχο που κατέρρευσε…

“22χρονος φοιτητής βρήκε τραγικό θάνατο, όταν καταπλακώθηκε από τοίχο που κατέρρευσε, την Κυριακή 20 Φεβρουαρίου το πρωί, στη Λάρισα.

Ο άτυχος νεαρός, περίπου στις 7.30 το πρωί, καταπλακώθηκε από τοίχο, ο οποίος κατέρρευσε από παλαιό κτίσμα στο κέντρο της Λάρισας, μέχρι στιγμής, υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες”.

Η παραπάνω είναι μια τραγική ιστορία που θα μπορούσε να συμβεί σε οποιονδήποτε, αφού ακίνητα είναι έτοιμα να καταρρεύσουν, αλλά δυστυχώς δεν λαμβάνονται τα απαραίτητα μέτρα προστασίας του κοινού, όπως η κατεδάφισή τους.

Τέτοια ακατοίκητα κτίσματα υπάρχουν και στο δήμο μας, στα οποία έχουν τοποθετηθεί πλαστική ταινία, και πλαστικές σημαδούρες, οι οποίες όμως την ώρα του κακού δεν χρησιμεύουν σε τίποτα και δεν προφυλάσσουν απολύτως κανέναν.

Έχουμε γράψει στο παρελθόν πως ο δήμος πρέπει να έρθει σε συνεννόηση με τους ιδιοκτήτες τους και να προχωρήσει στην κατεδάφισή τους πριν αυτά καταρρεύσουν  από μόνα τους με τραγικές συνέπειες.

Ακόμα κι αν είναι αδύνατη η συνεννόηση ή η επαφή με αυτούς, ο δήμος έχει το δικαίωμα για λόγους δημόσιας ασφάλειας να τα κατεδαφίσει, όπως έχει πράξει άλλωστε στο παρελθόν, για άλλους λόγους, μικρότερης σημασίας…

Για να δούμε πόσες φορές ακόμα θα χρειαστεί να το επαναλάβουμε…