Σμαράγδα Δεμπεγιώτου: “Ήταν η αρχή που μπήκα στους αγωνιστικούς χώρους παιδάκι τότε κι ένιωσα οτι πηγα στο παράδεισο είπα “ωπ, εδώ είμαι εγώ… γι αυτό είμαι…”

Μία πετυχημένη συμπολίτισσά μας στο χώρο του ποδοσφαίρου είναι η Σμαράγδα Δεμπεγιώτου. Ξεκίνησε την καριέρα της σαν τερματοφύλακας και σήμερα είναι καταξιωμένη προπονήτρια ποδοσφαίρου.

Τώρα είναι προπονήτρια στον Θρίαμβο Χαϊδαρίου, στη γυναικεία ομάδα που αγωνίζεται στον 7ο όμιλο της Γ Εθνικής γυναικών της ΕΠΟ και παραλληλα στο σωματείο έχει και το πόστο της τεχνικής διευθύντριας στις ακαδημίες κοριτσιών που αθλούνται 25 μικρούλες αθλήτριες.

Αφορμή να αφιερώσουμε χώρο στην εφημερίδα μας, ήταν προχθεσινή της ανάρτηση στην ιστοσελίδα της του κειμένου που ακολουθεί:

“Σαν σήμερα 7/2/1987 ξεκινησαν ολα…

Ηταν η αρχη που μπηκα στους αγωνιστικους χωρους παιδάκι τότε κι ενιωσα οτι πηγα στο παράδεισο ειπα “ωπ εδω ειμαι εγω… γι αυτο ειμαι…”

Το ξερα απο τοτε πιστευα οτι θα κρατουσε μια ζωη κι ακομα εδώ ζωντανή κι εφταψυχη! Ενας δρομος και μια πορεια με πολλα αγκαθια πολλα παρακλάδια διασταυρωσεις σε δρομους που ζυγιζες αλλα τυχαία διάλεγες με πολυ ρισκο με επιτυχίες και αποτυχίες, με πολλα σκαμπανευασματα συναισθημάτων πολλα τα πανηγύρια πολλα και τα κλαματα! Ποσοι ανθρωποι ποσοι συμπαικτες ποσοι αντιπαλοι ποσοι παραγοντες ποσοι προπονητες ποσοι συναδελφοι ποσα πρωταθληματα ποσα πανηγύρια ποσο θυμος και αγανακτηση ποσος πονος ποσα χειρουργια ποσες φιλιες ποσες λυκοφιλιες ποσα ονειρα ποσες ιστοριες ποσα γελια ποσα ταξιδια και ποση αγανακτηση….

Απολογισμος; Ναι καθε φορά καθε χρωματος καθε φανελας καθε σηματος ομαδας…

Και πως να νιωσεις; Σιγουρα γεματος πλουσιος σε αναμνησεις ζωης, περηφανος που τα έζησες διαφορετικα με πολυ κοπο με πολυ προσπάθεια, για το τιποτα για το γαμωτο, για μια άλλη ηθικη για τους λιγους για την ικανοποιηση και την αξιοπρεπειας της επιλογης για την ιστορια, για τη τρελλα…

Ποιος θυμαται ποιος ξεχνάει ποιος εκτιμάει;;;

Κανείς!!! Το ξερεις μονο εσυ το χεις μεσα σου, το κουβαλας, το χεις ζησει απο μεσα, το βιωνεις ακόμα…

Αν αξιζει; οχι σιγουρα οχι σ αυτη τη χώρα…

Αν το βλέπουν; Ποιοι;;; Αν σε νοιάζει η αν σε πειραζει;;; ξεπερασμενο πια…

Αν συνεχίζεις και προχωρας;;; Παντα! Αυτος που περασε με τοση διαρκεια μονο ξερει…

Να εισαι ταπεινος και γεμάτος, να μην αλλοιωθεις σαν χαρακτηρας, να εισαι ο ευατος σου, να σταθεις ορθιος, να θυμασαι, να μη ξεχνας το κοπο σου και να σέβεσαι την ιστορια και τους αλλους, ηταν εξαλου μερος της ζωης σου στα καλα και τα ασχημα σ ολη τη πορεία σου σ αυτο που γραφει και δε ξεγραφει, στα συναισθηματα και στον επαγγελματισμο της δουλειάς σου στην επιτυχία και στην αποτυχία!

Σμαράγδα Δεμπεγιώτου”

ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΗΣ