Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών Αγίας Βαρβάρας: “Οι Εργαζόμενοι Δεν Εκβιάζονται!”

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΔΕΝ ΕΚΒΙΑΖΟΝΤΑΙ!

Η Δημοτική αρχή Αγίας Βαρβάρας, έσπευσε πρώτη και καλύτερη να εφαρμόσει κάθε πτυχή της αντιλαϊκής πολιτικής που έχει την υπογραφή της σημερινής και της προηγούμενης κυβέρνησης.

Συγκεκριμένα σε ανακοίνωση που εξέδωσε, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, σχετικά με την λειτουργία των Βρεφονηπιακών Σταθμών του Δήμου την Τρίτη 1/2/2022, ενόψει προκηρυγμένης στάσης εργασίας της ΑΔΕΔΥ τις ώρες 12.00 – 15.00, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ σε εργαζόμενους να συμμετέχουν στην στάση εργασίας και στην κινητοποίηση στο υπουργείο υγείας!

Καμία εντύπωση βέβαια δεν μας προκαλεί όταν μιλάμε για μια δημοτική αρχή που έχει δείξει τον αυταρχισμό της από την πρώτη στιγμή που εκλέχθηκε. Αλλά και σήμερα σαν από θέση εργοδότη στήνει απεργοσπαστικούς μηχανισμούς, κάνει προσπάθεια να βάλει στο χέρι την λειτουργία των συνδικάτων, σπεύδει να τρομοκρατήσουν εργαζόμενους! Επιλέγει μάλιστα να το κάνει σε μια κινητοποίηση που οι εργαζόμενοι απαιτούν και διεκδικούν μέτρα για την προστασία της υγείας μας, ενίσχυση του δημοσίου συστήματος υγείας, μείωση του αριθμού των μαθητών ανά ταξη, περισσότερο προσωπικό καθαριότητας.

Έχουν το θράσος να κουνάνε το δάχτυλο σε νέες εργαζόμενες, μανάδες, που με τους νόμους τους έχουν κάνει την ζωή τους λάστιχο! Δείχνουν τον αυταρχισμό τους στις δασκάλες των παιδιών μας, που με χιλιάδες δυσκολίες φροντίζουν καθημερινά την ψυχοκοινωνική ανάπτυξη και διαπαιδαγώγηση τους!

Καλούμε τις εργαζόμενες και τους εργαζόμενους του Δήμου, ανεξάρτητα μορφών εργασίας, να σπάσουν στην πράξη τους εκβιασμούς και να συμμετέχουν μαζικά στην στάση εργασίας που έχει προκηρύξει το ανώτατο όργανο τους. Ιδιαίτερα οι εργαζόμενες στους βρεφονηπιακούς σταθμούς, να αξιοποιήσουν την πείρα από τους σημαντικούς αγώνες που έδωσαν το προηγούμενο διάστημα για μόνιμη και σταθερή δουλειά, συνεχίζοντας με πείσμα και αποφασιστικότητα.

Καλούμε κάθε γυναίκα της περιοχής, τις λαϊκές οικογένειες, να βγάλουν συμπεράσματα και να πάρουν θέση απέναντι σε ότι και όποιον στερεί το δικαίωμα μας σε μόρφωση, υγεία, ζωή και δουλειά.

Το Δ.Σ.
31/1/2022