Ανακοίνωση Θ.Ε. ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Αγίας Βαρβάρας

Συριζα Αγιας Βαρβαρας

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Θ.Ε. ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ
ΟΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΛΟΓΩ ΑΝΥΠΑΡΞΙΑΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΔΟΜΩΝ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ & ΓΟΝΕΙΣ ΕΝ ΜΕΣΩ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ

Αποτιμώντας το άνοιγμα των σχολείων μετά τις γιορτές καταλήγουμε στο συμπέρασμα, ότι οι μαθητές στην πόλη μας είναι απροστάτευτοι, όπως ακριβώς είναι και οι εκπαιδευτικοί. Τις τελευταίες δύο βδομάδες τώρα, παρακολουθούμε να αυξάνονται ανησυχητικά τα κρούσματα ανάμεσα στα παιδιά, ενώ τα πρωτόκολλα ιχνηλάτησης οδηγούν τους γονείς σε δυσβάστακτα έξοδα για rapid test.

Παρότι οι Διευθυντές των σχολικών μονάδων ενημερώθηκαν από τις υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας, ότι οι μαθητές μπορούν θα μπορούν να εξυπηρετηθούν για τη διενέργεια test σε δημόσιες δομές, αυτό αποδείχτηκε εμπαιγμός, αφού στην πόλη μας, η δημόσια δομή Νοσοκομείο “Η ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ” αρνήθηκε να εξυπηρετήσει τους μαθητές μας.

Δεν υπήρξε καμία μέριμνα τόσες μέρες είτε από το Υπουργείο Υγείας είτε από τον δήμο, ώστε να αξιοποιηθεί το Νοσοκομείο γι’ αυτό τον λόγο. Και ο εμπαιγμός γίνεται ακόμα μεγαλύτερος με την πρόσφατη απόφαση του δήμου να διενεργούνται δωρεάν rapid test ΜΟΝΟ για μισή ώρα κάθε μέρα στο Νοσοκομείο. Αποτέλεσμα;

Για μία ακόμη φορά οι δημότες για να εξυπηρετηθούν θα πρέπει να τρέξουν σε γειτονικούς δήμους.

Δεν είναι η πρώτη φορά. Για τις τράπεζες δεν κάνουν το ίδιο; Για όλες τις δημόσιες υπηρεσίες δεν κάνουν το ίδιο;

Δυστυχώς η καθημερινότητα των κατοίκων της Αγίας Βαρβάρας ολοένα γίνεται και χειρότερη. Θα περιμέναμε βέβαια ότι, τουλάχιστον για θέματα που έχουν να κάνουν με την υγεία των παιδιών, θα υπήρχε μία διαφορετική αντιμετώπιση.

Διαψευστήκαμε.

Συριζα Αγιας Βαρβαρας