Γρηγόρης Γουρδομιχάλης: “Χριστουγεννιάτικο δώρο” 3 νέες δεξαμενές πυρασφάλειας για χρήση από ελικόπτερα στο όρος Αιγάλεω!


Αυτό αποφασίστηκε στο προχθεσινό περιφερειακό συμβούλιο Αττικής, για τον προϋπολογισμό 2022.

Ως πρόεδρος του ΠΕΣΥΔΑΠ πρέπει να τονίσω ότι η προμήθεια και τοποθέτηση των τριών (3) ανοικτών υδατοδεξαμενών πυρασφάλειας του όρους Αιγάλεω, από τις οποίες θα μπορουν να κάνουν άμεσα λήψη νερού τα πυροσβεστικά ελικόπτερα ήταν, εδώ και χρόνια, πάγιο αίτημα μας.

Ετσι με την ήδη μία (1) υφιστάμενη, θα εχουμε 4 πλέον μεγάλες υδατοδεξαμενές πυρασφάλειας στρατηγικής σημασιας.

Πλέον θα μπορούμε να είμαστε περισσότεροι αποτελεσματικοί όσο αφορά στη προστασία του μοναδικού και πολύτιμου βουνού μας.

Για όλους εμάς που κάθε καλοκαίρι ζούμε συνεχώς με το φόβο μιας ανεξέλεγκτης καταστροφικής φωτιάς αυτή η απόφαση και η άμεση υλοποιηση της, σημαίνουν πολλά!

Μπράβο στον Περιφερειάρχη και στα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου γιαυτή τους την απόφαση! Ιδιαίτερα όμως θέλω να ευχαριστήσω την Σταυρούλα Αντωνάκου, αντιπεριφερειάρχη Πειραιά, που πολλές φορές μίλησε αλλά και περπάτησε μαζί μας στα πιο δυσπρόσιτα σημεία του βουνού, διαπίστωσε τη προσπάθεια μας, κατανόησε επί τόπου τις απειλές που υπάρχουν, αποδέχθηκε το χρόνιο αίτημα του ΠΕΣΥΔΑΠ.

Έκανε προσωπική της υπόθεση τις 3 νέες δεξαμενές.

Δεσμεύτηκε και το πέτυχε!

Μπράβο!!

Γρηγόρης Γουρδομιχάλης