Πρέπει να υπάρξει καλύτερος προγραμματισμός και σχεδιασμός όσον αφορά την περισυλλογή των απορριμμάτων και την καθαριότητα στην πόλη μας – Ο Δήμος προσλαμβάνει ειδικό συνεργάτη για βιοαπόβλητα

Τους τελευταίους μήνες η εφημερίδα μας αναφέρει πως πρέπει να υπάρξει καλύτερος προγραμματισμός και σχεδιασμός όσον αφορά την περισυλλογή των απορριμμάτων και την καθαριότητα στην πόλη μας, όπως επίσης και την εφαρμογή του Κανονισμού Καθαριότητας.

Παρ΄ ότι οι εργαζόμενοι δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους, τα αποτελέσματα αυτών των προσπαθειών δεν είναι ορατά και η πόλη μας δεν μπορεί να χαρακτηριστεί καθαρή πόλη.

Πιθανόν καθαρότερη απ ΄ ότι στο παρελθόν, αλλά δεν είναι καθαρή.

Πληροφορούμαστε πως αυτή η επισήμανσή μας, βρίσκει σύμφωνους κάποιους στη δημαρχία ή από ιδίαν αντίληψη καταλήγουν στο ίδιο συμπέρασμα.

Ανεξάρτητα από τα παραπάνω πάντως, εχθές  αναρτήθηκε στη διαύγεια γνωστοποίηση του δημάρχου κ. Μίχου πως πρόκειται να προσλάβει Ειδικό Συνεργάτη με καθήκοντα την παροχή συμβουλών, σύνταξη προτάσεων και εκπόνηση μελετών σε θέματα οργάνωσης και διοίκησης των υπηρεσιών καθαριότητας και ανακύκλωσης ως προς την τήρηση των κανόνων προστασίας της δημόσιας υγείας κατά την εγκατάσταση του συστήματος συλλογής βιοαποβλήτων στις κατάλληλες από υγειονομική άποψη θέσεις, στην εκπαίδευση του προσωπικού για την τήρηση των μέτρων ατομικής προστασίας και προστασία της δημόσιας υγείας κατά την αποκομιδή τους και κάθε συναφή με το παρόν αντικείμενο δραστηριότητα.

Σημειώνουμε πάντως πως η απόφαση αυτή “θίγει” κατά κάποιον τρόπο τον Αντιδήμαρχο επί της Καθαριότητας κ. Γιάννη Πουλάκη, αφού εκτός του κομματιού της υπηρεσίας Κήπων και Πρασίνου που του “αφαιρέθηκε” πρόσφατα και το οποίο δόθηκε στον κ. Θεόδωρο Βασιλάκο, για να μπορεί ο πρώτος, σύμφωνα με πληροφορίες μας,  να ανταποκριθεί καλύτερα στο θέμα της αποτελεσματικότητας και της εφαρμογής του προγράμματος βιοαποβλήτων, η απόφαση αυτή του κ. Μίχου “αναγνωρίζει” πως για να εφαρμοστεί με επιτυχία το πρόγραμμα χρειάζεται γνώσεις και προτάσεις από ειδικό συνεργάτη.

Η όρεξη για εργασία και προσφορά δεν είναι πάντα επαρκείς παράγοντες για την επιτυχία ενός στόχου και η απόφαση του δημάρχου “δείχνει” προς αυτήν την κατεύθυνση.

Παρακάτω δημοσιεύουμε την ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ του δημάρχου κ. Μίχου, η οποία αναρτήθηκε εχθές στη διαύγεια: