Απίστευτη η κατάντια του κτηρίου της Δημοτικής Βιβλιοθήκης και της Δραματικής Σχολής…

Ένα από τα παλαιότερα δημοτικά ακίνητα, είναι αυτό που στεγάζει τη δημοτική βιβλιοθήκη στην οδό Σερίφου.

Στο τετραόροφο αυτό κτήριο στεγάζονται επίσης η Δραματική Σχολή στο ισόγειο και στο υπόγειο του, ενώ σε άλλους ορόφους στεγάζονται άλλοι φορείς που φιλοξενεί ο δήμος.

Το ακίνητο ιδιοκτησίας του δήμου 40 και πλέον ετών, στο παρελθόν έχει στεγάσει τη Δημαρχία, την αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου, το ΚΕΠ υγείας του δήμου και άλλες υπηρεσίες.

Είναι ευδιάκριτο λόγω ύψους από πολλά σημεία της πόλης μας, όπως και η “κατάντια” του, τουλάχιστον εξωτερικά.

Άβαφτο επί δεκαετίες, με σκουριασμένα κιγκλιδώματα στα μπαλκόνια και τη σκάλα ανάγκης, επίσης σε άθλια κατάσταση.

Φλούδες από το εξωτερικό βάψιμο αποκολλιούνται από τους τοίχους και αναλόγως τη δύναμη του αέρα μεταφέρονται σε γύρω ακίνητα ή στον δρόμο.

Πρόσφατα μάλιστα είχαμε και πτώση σοβάδων από την μετόπη ενός μπαλκονιού, ακριβώς στο σημείο που προαυλίζονται οι σπουδαστές της Δραματικής Σχολής.

Το “προαύλιο” επίσης έχει τα “μαύρα του τα χάλια” με ποικιλία δαπέδων, αλλού πλάκες πολλών ειδών, αλλού τσιμέντα, αλλού βαμμένα από χυμένες μπογιές, πεταμένα σε αυτό σκηνικά του θεατρικού εργαστηρίου, ένας ψύκτης νερού σε κάποιο σημείο έτοιμος να πέσει στο έδαφος.

Το κτήριο το οποίο είναι το λίκνο του πολιτισμού στην πόλη μας, δυστυχώς η εμφάνισή του, θυμίζει παλαιές παρατημένες και απεριποίητες πολυκατοικίες.

Ο δήμος οφείλει να επέμβει και να “σώσει” το κτήριο διότι εάν συνεχιστεί αυτή η εγκατάλειψη  τότε θα “πάθει” σοβαρές ζημιές και οι πρόσφατες πτώσεις σοβάδων θα είναι πταίσμα μπροστά στα μελλούμενα που έρχονται…