“ΔΥΝΑΤΗ ΠΟΛΗ”, για το ψηφοδέλτιο της “ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ”: “Είναι αδιανόητο να μην γνώριζαν τους περιορισμούς του καταστατικού. Τόσους νομικούς με επικεφαλής τον δήμαρχο διαθέτει ο δήμος…”

Την πιθανότητα εσκεμμένα να κατέβασε ο συνδυασμός των εργαζομένων στο δήμο “ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ” ψηφοδέλτιο στις προχθεσινές εκλογές, το οποίο θα ακυρώνονταν, αφήνει να εννοηθεί με δελτίο τύπου η παράταξη “ΔΥΝΑΤΗ ΠΟΛΗ” του κ. Μιχάλη Γιάγκα, “για να μην νομιμοποιήσουν τους νικητές”, όπως αναφέρει.

Παρακάτω δημοσιεύουμε ένα απόσπασμα από το δελτίο τύπου και ακολουθεί ολόκληρο:

“…Είναι αδιανόητο να μην γνώριζαν τους περιορισμούς του καταστατικού. Τόσους νομικούς με επικεφαλής τον δήμαρχο διαθέτει ο δήμος. Δεν ήταν μια απλή τυπική παρατυπία, όπως στις ανακοινώσεις τους αναφέρουν. Είναι ουσιαστική διάταξη για τη δημοκρατική λειτουργία των σωματείων και την ελεύθερη έκφραση των εργαζόμενων.  Για να μην γίνονται οι εργαζόμενοι έρμαια των εκβιασμών των εργοδοτών και να εκφράζουν με ίσους όρους τις προτιμήσεις τους.

Η επιλογή να «επιστρατεύσουν», 41 εργαζόμενους, ως υποψηφίους, με κάθε τρόπο, που σε πολλές περιπτώσεις προσβάλει την προσωπικότητά τους, ήταν συνειδητή. Στηρίζονταν, είτε στην αλαζονεία που τους διακρίνει και στη λογική ότι «εμείς κάνουμε ότι μας αρέσει» νομίζοντας ότι οι άλλοι τρώνε κουτόχορτο και είναι άσχετοι ή στον φόβο ότι οι εργαζόμενοι θα τους απέρριπταν για μία ακόμη φορά και προτίμησαν να μη λάβουν μέρος στις εκλογές παραβιάζοντας το καταστατικό. Να μη νομιμοποιήσουν τους νικητές”….

ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ “ΔΥΝΑΤΗΣ ΠΟΛΗΣ”

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ       19/12/2021

Εκλογές στο Σωματείο:

ή ΑΛΑΖΟΝΕΙΑ ή ΤΡΟΜΟΣ ΑΠΟΔΟΚΙΜΑΣΙΑΣ

Είναι βασική μας αρχή να μην αναμιγνυόμαστε στα εσωτερικά του Σωματείου των εργαζομένων του Δήμου. Τα γεγονότα όμως που συνέβησαν  στις πρόσφατες εκλογές του Σωματείου, για εκλογή  Διοικητικού Συμβουλίου, δεν μας επιτρέπουν να μην τα σχολιάσουμε.

Το Σωματείο εργαζομένων του Δήμου Αγίας Βαρβάρας αριθμεί περίπου 140 μέλη. Στις εκλογές που πραγματοποιήθηκαν στις 17-12-21,  κατέθεσαν συμμετοχή – ψηφοδέλτια  3 παρατάξεις.

Το καταστατικό του συλλόγου και όλων σχεδόν των σωματείων, προβλέπει ότι κάθε συνδυασμός επιτρέπεται να περιλάβει στο ψηφοδέλτιο υποψήφιους μέχρι το διπλάσιο του αριθμού των μελών των οργάνων διοίκησης. Δηλαδή μέχρι 14 υποψηφίους για το ΔΣ και 6 για την Ελεγκτική Επιτροπή.

Το ένα ψηφοδέλτιο περιέλαβε συνολικά 9 εργαζόμενους, ως υποψήφιους και το Δεύτερο 3. Το Τρίτο ψηφοδέλτιο κατέθεσε συνολικά 41 υποψήφιους !!! (33 για Διοικητικό Συμβούλιο και 8 για την Ελεγκτική Επιτροπή).  Ήταν παραπάνω από βέβαιο ότι παραβιάζονταν βασική διάταξη του καταστατικού και θα ακυρώνονταν από την Δικαστικό Εκπρόσωπο και την εφορευτική επιτροπή, όπως και έγινε. Το τρίτο ψηφοδέλτιο ακυρώθηκε και δεν έλαβε μέρος στις εκλογές.

Ξαφνικά στο Δήμο Αγίας Βαρβάρας ανακαλύφθηκαν 41 «συνδικαλιστές» που πλαισίωσαν την λεγόμενη παράταξη «Προοδευτική Συμμαχία», για να «διεκδικήσουν» και να «υπερασπιστούν» τα δικαιώματα των εργαζομένων.

Είναι σαφές ότι η συγκεκριμένη παράταξη, που δημιουργήθηκε μετά την επανάκαμψη του κου Μίχου στο Δήμο, από τις μέχρι τώρα ανακοινώσεις της, απηχεί τις απόψεις της δημοτικής αρχής.

Είναι αδιανόητο να μην γνώριζαν τους περιορισμούς του καταστατικού. Τόσους νομικούς με επικεφαλής τον δήμαρχο διαθέτει ο δήμος. Δεν ήταν μια απλή τυπική παρατυπία, όπως στις ανακοινώσεις τους αναφέρουν. Είναι ουσιαστική διάταξη για τη δημοκρατική λειτουργία των σωματείων και την ελεύθερη έκφραση των εργαζόμενων.  Για να μην γίνονται οι εργαζόμενοι έρμαια των εκβιασμών των εργοδοτών και να εκφράζουν με ίσους όρους τις προτιμήσεις τους.

Η επιλογή να «επιστρατεύσουν», 41 εργαζόμενους, ως υποψηφίους, με κάθε τρόπο, που σε πολλές περιπτώσεις προσβάλει την προσωπικότητά τους, ήταν συνειδητή. Στηρίζονταν, είτε στην αλαζονεία που τους διακρίνει και στη λογική ότι «εμείς κάνουμε ότι μας αρέσει» νομίζοντας ότι οι άλλοι τρώνε κουτόχορτο και είναι άσχετοι ή στον φόβο ότι οι εργαζόμενοι θα τους απέρριπταν για μία ακόμη φορά και προτίμησαν να μη λάβουν μέρος στις εκλογές παραβιάζοντας το καταστατικό. Να μη νομιμοποιήσουν τους νικητές.

Όλα τα άλλα είναι δικαιολογίες. Οι εργαζόμενοι τους αγνόησαν, παρά την κινητοποίηση όλων των μηχανισμών, έπραξαν το καθήκον τους και επέλεξαν τους εκπροσώπους τους.