Αντίο στον αγωνιστή Γιώργο Λάζαρη, από την Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ

Για τον θάνατο του αγωνιστή Γιώργου Λάζαρη.

Στις 16 Αυγούστου 2015 έφυγε από την ζωή ο αγωνιστής της Αριστεράς Γιώργος Λάζαρης. Γεννήθηκε το 1930 στο χωριό Βλαχόπουλο της Μεσσηνίας. Η οικογένεια του, λόγω της συμμετοχής της στην Εθνική Αντίσταση, υπέστη όλες εκείνες τις διώξεις, που το μεταβαρκιζιανό κράτος επεφύλαξε για όλους τους αγωνιστές της ελευθερίας. Έτσι και ο νεαρός Γιώργος από τα μαθητικά του κιόλας χρόνια βίωσε στο πετσί του την αδικία και τη σκληρότητα της Δεξιάς.

Ήρθε στην Αθήνα, εγκαταστάθηκε στην Αγία Βαρβάρα και έδωσε τη μάχη της ζωής με ήθος και αξιοπρέπεια. Παντρεύτηκε την αγαπημένη του, επίσης αγωνίστρια, Ελπίδα Τουτουντζή και έκαναν δύο παιδιά. Εργάστηκε στον ιδιωτικό τομέα.

Από τα προδικτατορικά χρόνια μέχρι σήμερα ο Γιώργος Λάζαρης παρέμεινε πιστός στις αρχές και τις αξίες της Αριστεράς. Μέλος της προδικτατορικής ΕΔΑ, στη μεταπολίτευση του ΚΚΕ (εσωτ.) και στη συνέχεια του ΣΥΝ και του ΣΥΡΙΖΑ.

Όσο η υγεία του το επέτρεψε ο Γιώργος ήταν πάντα παρών σε όλες τις μάχες του κινήματος. Οι συγγενείς, οι φίλοι και οι σύντροφοι του θα θυμούνται για πάντα το μειλίχιο ύφος του, τη γειωμένη στην πραγματικότητα πολιτική του σκέψη, τη σταθερότητα και την πίστη του στην Αριστερά.

Η Ο.Μ Αγίας Βαρβάρας του ΣΥΡΙΖΑ, πιο φτωχή μετά τον θάνατο του Γιώργου Λάζαρη, εκφράζει τη βαθιά της θλίψη στην οικογένειά του.

Η κηδεία του θα γίνει την Τετάρτη 19/08/2015 από το Γ’ Νεκροταφείο στις 12.30.