Καταδικάστηκε ολόκληρη πόλη για το πανηγύρι – Του χρόνου μικρότερο…

Μεγάλη ταλαιπωρία για τους οδηγούς της πόλης μας ή όσους έκαναν το λάθος να περάσουν από τους δρόμους μας, το διήμερο του πανηγυριού, λόγω της εορτής της πολιούχου της, Αγίας Βαρβάρας.

Με κλειστή την Ελευθερίου Βενιζέλου, ακόμα και σε σημεία που δεν υπήρχε λόγος (από Μεγ. Αλεξάνδρου έως Αφροδίτης), φράκαραν οι υπόλοιποι δρόμοι κεντρικοί και μη.

Η οδός Αγίας Μαρίνας απροσπέλαστη, η Σίφνου επίσης, όπως και η Χανίων και η Ηρακλείου. Στη Μεγάλου Αλεξάνδρου μπλοκαρισμένα τα πάντα.

Η ίδια κατάσταση παντού ακόμα και στους δρόμους πλησίον αυτών.

Καλό το πανηγύρι. Καλά τα έσοδα του δήμου, αλλά από του χρόνου ο δήμος δεν μπορεί να καταδικάζει μία ολόκληρη πόλη, για πολλά έσοδα.

Ας οριοθετήσει το πανηγύρι σε μικρότερο χώρο στην Ελευθερίου Βενιζέλου, για να μπορεί η πόλη να ανασάνει, να λειτουργεί.

Ας ξεκινάει το πανηγύρι από την Πλατεία Παναγίας Ελεούσας και να τελειώνει στην οδό Ψηλορείτη.

Είναι αρκετός δρόμος για πανηγύρι…

Χρειάζεται οπωσδήποτε νέα χωροθέτηση. Ίσως τα χαλιά, μοκέτες κλπ τέτοια είδη, να περάσουν σε κάποιο κάθετο δρόμο, π.χ. 28ης Οκτωβρίου.

Με τον τρόπο αυτό η πόλη μας θα έχει είσοδο – έξοδο  και από την Ιερά οδό μέσω της οδού Ερυμάνθου και θα ανακουφιστούν οι υπόλοιποι δρόμοι. Η έκταση – μήκος του πανηγυριού δεν μειώνεται, παρά μόνο η ταλαιπωρία των συμπολιτών μας.

Πάντως ήταν αδικαιολόγητη η απουσία της τροχαίας, η οποία ιδιαίτερα τις ώρες αιχμής θα μπορούσε να διευκολύνει την κατάσταση στον κόμβο, για να μην υπάρχουν καθυστερήσεις.

Συγκεκριμένα οι οδηγοί  έπρεπε να περιμένουν στην Μεγάλου Αλεξάνδρου προκειμένου να διασχίσουν την Βενιζέλου, όταν είχαν κόκκινο, ενώ η Βενιζέλου δεν ήταν σε λειτουργία.

Τροχονόμος θα μπορούσε να επιτρέπει στα οχήματα της Μεγάλου Αλεξάνδρου να είχαν συνεχή ροή…

Συμπολίτης μας σχετικά με το κυκλοφοριακό χάος που επικράτησε το διήμερο μας έστειλε το παρακάτω σχόλιο, εχθές το πρωί:

“Πολύ καλημέρα σας το πανηγύρι ήταν γνωστό ότι θα γίνει ο δήμος τι έκανε για τους δρόμους και την κίνηση? Ελάτε να κάνετε ένα φωτογραφικό ρεπορτάζ στην αγίας μαρίνας με την κίνηση και τα παρκαρισμένα
Ειμασταν οι τυχεροί που διασταυρωθηκαν δύο λεωφορεία και ειμασταν εκεί σχεδόν είκοσι λεπτά για να πάμε από ιερά οδό μέχρι της αγίας Βαρβάρας”