Ο Φράγκου “μοίρασε μαντήλια για κλάμα” – Ο Καπλάνης διέκοψε τους μονόλογους Μίχου, στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου…

Δύο πολύ ενδιαφέρουσες συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου παρακολουθήσαμε εχθές το απόγευμα μέσω διαδικτύου, οι οποίες ολοκληρώθηκαν μετά από τεσσερισήμισι ώρες.

Ξεκίνησαν στις 04:00  το απόγευμα και ολοκληρώθηκαν στις 08:30 το βράδυ.

Στην πρώτη συνεδρίαση που είχε σαν θέμα την έγκριση του ισολογισμού του 2019 του δήμου, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Μιχάλης Φράγκου ρώτησε τον Ορκωτό λογιστή ο οποίος συμμετείχε στη τηλεδιάσκεψη, εάν υπήρχε το ποσόν του  Ενός Εκατομμυρίου Τετρακοσίων Χιλιάδων ευρώ στο ταμείο του δήμου στα τέλη του 2019 και μετά την απάντηση που έλαβε, ήταν καυστικός στην τοποθέτησή του αναφέροντας:

Άλλη εικόνα εμφανίστηκε σήμερα από αυτά που ακούγονταν όλο αυτό το διάστημα.

Δεν υπήρξε κακή διαχείριση από διοίκηση Καπλάνη.

Πολύ θετικό αυτό το ποσόν.

Διότι ορισμένοι έλεγαν πως δεν είχαν μαντήλι να κλάψουν από αυτά που παρέλαβαν. Ενώ αποδεικνύεται πως υπήρχε μαντήλι και μάλιστα μεγάλο. Σήμερα έρχεται η δικαίωση κάποιων ανθρώπων.

Γενικά η παρουσίαση και τοποθέτηση του κ. Φράγκου ήταν καθηλωτική και “σήκωσε” στις πλάτες του, την παράταξή του κ. Καπλάνη και τη διοίκηση του δήμου επί των ημερών του.

Ο κ. Φράγκου διαμαρτυρήθηκε στη συνέχεια, διότι οι εισηγήσεις των θεμάτων έρχονται λίγη ώρα πριν τις συνεδριάσεις στερώντας από τους δημοτικούς συμβούλους να είναι ενημερωμένοι για τα προς συζήτηση θέματα.

Για την ιστορία ο ισολογισμός 2019 υπερψηφίστηκε από την πλειοψηφία του σώματος. Η αποχή πάντως της παράταξης Καπλάνη σε αυτό το θέμα, πλην Φράγκου, δεν έγινε κατανοητή.

Στη δεύτερη χθεσινή  συνεδρίαση του δημοτικού Συμβουλίου, αποδείχτηκε  πως ο τ. Δήμαρχος κ. Καπλάνης αδικεί τον εαυτό του με την αραιή παρουσία του από τις συνεδριάσεις του σώματος.

Όπως στην προηγούμενη προ εβδομάδων συνεδρίαση, που είχε σαν θέμα το αναψυκτήριο “ΠΑΝΘΕΟΝ” έτσι και εχτές δεν άφησε τον δήμαρχο κ. Μίχο μόνο του, να υποστηρίζει τις απόψεις του χωρίς να υπάρχει αντίλογος.

Ο κ. Μίχος υποστήριξε εχθές τις απόψεις του, στο θέμα της συνεδρίασης σχετικά με το Τεχνικό πρόγραμμα του δήμου για το 2022, αναφέροντας πράγματα που δεν μπορούσε κάποιος να επιβεβαιώσει ή όχι, εκείνη τη στιγμή, αλλά υπήρχε ο κ. Καπλάνης που δεν άφησε σχεδόν καμία αιχμή αναπάντητη, δίνοντας την δική του εκδοχή, αλλά προκαλώντας μάλιστα τον κ. Μίχο να προσκομίσει στοιχεία για επιμέρους ζητήματα.

Το μεγάλο θέμα της χθεσινής συνεδρίασης που αφορούσε την κατάρτιση  του Τεχνικού προγράμματος έργων του δήμου για το 2022, υπερψηφίστηκε και από την παράταξη Καπλάνη με την παρατήρηση πως εξαιρεί το θέμα που αφορά την κατασκευή έργων στους χώρους των 4ου και 6ου Δημοτικών Σχολείων, επειδή δεν υπάρχει ενημέρωση των σχολικών φορέων, αλλά και του σώματος γενικότερα, για τα σχέδια που υπάρχουν.

Επίσης ο κ. Καπλάνης υποστήριξε πως η ψήφος της παράταξής του είναι θετική, διότι το πρόγραμμα που κατατέθηκε για ψήφιση είναι το δικό του πρόγραμμα, το οποίο δεν υλοποιήθηκε λόγω των μνημονίων και του σταματήματος όλων των έργων εκείνη την περίοδο πανελλαδικά.

Ο κ. Μίχος υποστήριξε πως υπήρχε πρόγραμμα για έργα μόνο στα χαρτιά και στις εξαγγελίες, το οποίο μεταφέρονταν από χρονιά σε χρονιά, αφού δεν συνοδεύονταν ορισμένα από αυτά, με τις απαραίτητες μελέτες, οι οποίες ολοκληρώθηκαν και επικαιροποιήθηκαν  επί της τωρινής θητείας του.

Προσπαθώντας να υποστηρίξει την άποψή του, περί αδράνειας της προηγούμενης διοίκησης του δήμου,  έκανε αναφορά σε ορισμένα έργα, υποστηρίζοντας πως χάθηκαν χρηματοδοτήσεις που υπήρχαν γι αυτά και δεν ξεκίνησαν ποτέ.

Η παρατήρηση αυτή προκάλεσε την αντίδραση του κ. Καπλάνη, ο οποίος υπερασπίστηκε τον τρόπο διοίκησής του, την δύσκολη οικονομική συγκυρία, αλλά τη χρηστή διαχείριση του δημόσιου χρήματος, επί των ημερών του.

Γεγονός είναι πως η εμφάνιση του κ. Καπλάνη αναβάθμισε τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου,  καταρρίπτοντας τις υποθέσεις πως “κρύβεται”.

Σε λίγες ημέρες η χθεσινή συνεδρίαση θα ανέβει στο διαδίκτυο και θα δοθεί σε όλους όσους δεν την παρακολούθησαν ζωντανά, την ευκαιρία να την παρακολουθήσουν και να βγάλουν τα συμπεράσματά τους.