Πρεντάκης Παντελής: «Έμπρακτη Αγάπη» λοιπόν, αυτό είναι το πλοίο που μας ταξιδεύει στη ζωή…

Τα καταφέραμε!

Ούτε οι πλημμύρες, ούτε τα μποφόρ, ούτε η κούραση, ούτε κανένα από τα προβλήματα που μας έτυχαν, δεν κατάφεραν να μας σταματήσουν ή να μας αποτρέψουν από τον στόχο μας.

Σάββατο πρωί, βγήκαμε στο Ηράκλειο και σε λίγες ώρες, ότι μας είχαν εμπιστευθεί οι άνθρωποι που θέλησαν να βοηθήσουν τους πληγέντες από τους σεισμούς στο Αρκαλοχώρι, τα ξεφορτώσαμε στο εκθεσιακό κέντρου του Αρκαλοχωρίου. Από εκεί μοιράζονται μέσω των εθελοντικών ομάδων, όχι μόνο εντός του Αρκαλοχωρίου, αλλά και σε όλα τα γύρω χωριά που έχουν πληγεί.

Κι είναι πολλά τα χωριά και οι άνθρωποι που έχουν πληγεί! Είδαμε πολλά, τόσα που δεν μπορούν να περιγραφούν… Όμως, δεν είδαμε σκυμμένα κεφάλια. Δεν είδαμε απελπισμένους ανθρώπους. Είδαμε όρθιους αγωνιστές που δεν το βάζουν κάτω και έχουν στα χείλη τους μια κουβέντα: «Συνεχίζουμε και θα τα ξαναφτιάξουμε όλα καλύτερα…».

Μάλλον, όταν οι φυσικές δυνάμεις εγκαταλείπουν τον άνθρωπο, η αγάπη ως καταλύτης, αυτόματα ενεργοποιεί τις ψυχικές του δυνάμεις! Από αυτή την δύναμη μας κέρασαν κι εμάς και γυρίσαμε την άλλη μέρα το πρωί, νιώθοντας γεμάτοι, νιώθοντας ικανοποιημένοι, νιώθοντας καλύτεροι άνθρωποι.

«Έμπρακτη Αγάπη» λοιπόν, αυτό είναι το πλοίο που μας ταξιδεύει στη ζωή…

ΠΡΕΝΤΑΚΗΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ