Εκδήλωση με θέμα την παιδεία πραγματοποίησε εχθές το βράδυ στο “ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΙΤΣΟΣ”,  η Ο. Μ. Αγίας Βαρβάρας του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ.

Εκδήλωση με θέμα την παιδεία πραγματοποίησε εχθές το βράδυ στο “ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΙΤΣΟΣ”,  η Ο. Μ. Αγίας Βαρβάρας του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ.

Παρ΄ ότι την ίδια ώρα σε επτά σχολεία της πόλης μας οι σύλλογοι γονέων πραγματοποιούσαν γενικές συνελεύσεις και θα μπορούσε να είχε μεγαλύτερη παρουσία συμπολιτών μας, οι συμμετέχοντες παρακολούθησαν μια μεστή εκδήλωση και οι ίδιοι μπορούν να μεταφέρουν τα συμπεράσματά τους στις σχολικές κοινότητες, από τις χωρίς ακρότητες και συνθηματολογίες ομιλίες και παρεμβάσεις.

Οι βουλευτές και π. υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ κ.κ. Νίκος Φίλης και Πάνος Ρήγας, βασικοί ομιλητές ανέπτυξαν τη φιλοσοφία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο καυτό θέμα της παιδείας, ενώ εποικοδομητική και διαφωτιστική ήταν η διευθύντρια του 6ου Δημοτικού Σχολείου κ. Άννα Μπαλτά η οποία με την κ. Τασούλα  Πετράκου, μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής του κόμματος, συντονίστρια της συζήτησης, συνέθεταν το πάνελ της εκδήλωσης.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. κ. Χαρά Καφαντάρη επίσης παρούσα στο χώρο παρενέβη μεταφέροντας τις εμπειρίες της από πρόσφατες επισκέψεις σε  σχολεία της περιοχής αλλά και σε συναντήσεις με αρμόδιους φορείς.

Εκείνος όμως που “έκλεψε” τις εντυπώσεις και έδωσε πληροφορίες για τις δυσκολίες κάποιου να σπουδάσει στην περιοχή μας ήταν ο κ. Κώστας Παϊτέρης, μέλος της παράταξης του κ. Μιχάλη Γιάγκα, ο οποίος ήταν παρόν με την δημοτική σύμβουλο κ. Σταυρούλα Μπαντούνα, στο “ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΙΤΣΟΣ”.

Στη συζήτηση συμμετείχαν εκπρόσωποι συνδικαλιστικών και σχολικών φορέων με απόψεις και ερωτήσεις προς τους ομιλητές.